Kezdőlap | Blogok > Béres Zoltán > Láthatatlan civilek

Láthatatlan civilek

A közlekedésben, főleg sötétedés után, az úton közlekedő gyalogos vagy kétkerekű jármű vezetője sokkal jobban látható, ha láthatósági mellényt visel. Előfordulhatnak helyzetek, amikor ennek köszönheti a viselője az életét.

Egy civil szervezet élete is múlhat azon, hogy vajon mennyire látható. Erről sokszor megfeledkezünk, hiszen mi „láthatók” vagyunk a magunk számára, amikor saját magunkkal, saját terveinkkel, tevékenységünkkel vagyunk elfoglalva, közben pedig meg sem fordul a fejünkben, hogy a környezetünk belőlünk, szervezetünkből, mit és mennyit érzékel. Általában akkor kezdünk ezen gondolkodni, amikor valamely rendezvényünk látogatottsága nem éri el a kívánt szintet, vagy valamely fölhívásunkra kevesen jelentkeznek. Ilyenkor nem kell mást tennünk, mint fölvenni a láthatósági mellényt. Át kell gondolnunk, pontosan mit is akarunk kommunikálni a környezetünk számára, meghatározni a megfelelő célcsoportot, megfogalmazni számára az üzenetet, és a megfelelő csatornákon a megfelelő formában eljuttatni azt hozzájuk. Ezt lehet tanulni, lehet ösztönösen ráérezni, de ezzel nem foglalkozni mindenképen könnyelműség. Már csak azért is, mert támogatást is könnyebb találni, ha (megfelelő módon) jelen vagyunk a köztudatban.

Ezért ajándék nekünk, civileknek, ez a portál. Kaptunk egy ingyen láthatósági mellényt. Éljünk vele, használjuk, vegyük fel és segítsünk másoknak is fölvenni. Így mindannyian láthatóbbak leszünk, jobban számítani fognak ránk, és jobban számolni fognak jelenlétünkkel a közlekedés többi résztvevői.

Béres Zoltán

Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?