Kezdőlap | Események > Dél-Bácska és Szerémség > Huzsvár László emlékmise

Huzsvár László emlékmise

Helyszín: Újvidék,
Kezdés: 2021. február 20.Fejezés: 2021. február 20.Szervezet: Keresztény Értelmiségi Kör

 

A közelmúltban Szabadkán megalakult Huzsvár László Baráti Kör események egész sorával tervezi megőrizni a néhai püspök úr emlékét. A baráti kör vezetésével a Keresztény Értelmiségi Kört bízták meg az alapítók. A KÉK vállalásának megfelelően különféle módon és formában ápolja, őrzi és kezeli majd msgr. Huzsvár László életével és munkásságával kapcsolatos szellemi hagyatékot és tárgyi emlékeket. Ennek megfelelően megemlékezéseket szervez, tudományos tanácskozást hív össze, gyűjti a püspök úrra vonatkozó dokumentumokat, fotókat, illetve kiadványokban, kiállításokon teszi azokat közszemlére.

A néhai főpásztor február 21-én ünnepelte volna születésének 90-ik évfordulóját, ezért az ezt megelőző napon 2021. február 20-án, 11:30 óra kezdettel koncelebrált szentmisét mutatnak be lelki üdvéért Újvidéken, a belvárosi Mária Neve plébániatemplomban.

A KÉK tagsága, a szimpatizánsok és minden érdeklődő számára az emlékező szentmisére autóbuszt indítunk Nagykikindáról és Szabadkáról.

Nagykikindáról az autóbusz a városi buszállomásról indul 8 órakor.

Szabadkáról a Mária Rádió épülete elől indul az autóbusz 8.30 órakor.

Jelentkezni lehet a KÉK szabadkai központi irodájában minden munkanapon 8-14 óráig a 024/552-539 telefonszámon, a kek@tippnet.rs e-mail címen, illetve a KÉK helyi csoportok elnökeinél.

 

Huzsvár püspök úr minden tisztelőjét szeretettel várjuk a megemlékező szentmisére.

A programot a Magyar Nemzeti Tanács támogatja.