Kezdőlap | Események > Dél-Bácska és Szerémség > NEM MONDHATOM EL-ismerős versek

NEM MONDHATOM EL-ismerős versek

Helyszín: Óbecse,
Kezdés: 2015. november 13.Fejezés: 2015. november 13.Szervezet: Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének előadása 2015. november 13-án 19.00 órai kezdettel az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör kistermében.

Mit üzenhet ma két versmondó a hallgatóságának, amikor úgy dönt, hogy többnyire klasszikus költők ismert szövegeiből készít összeállítást? Talán azt, hogy a nyolcvan, száz éve megélt és megírt szövegek még ma is aktuálisak? Vagy arról szeretne beszélni, hogy a „full HD”, a „flashmob” és a „3D” korszakában is érdemes lehet beülni egy órácska verstolmácsolásra? Egyáltalán akar-e üzenni?

Tóth Péter (Hu, Kunszentmiklós) és Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondók azt tűzték ki célul, hogy a magyar költészet gyöngyszemeiből válogatva állítanak össze egy verses estet, amelyben Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, Nemes Nagy Ágnes, Karinthy Frigyes, Arany János és Petőfi Sándor versei mellett Faludy György, Kányádi Sándor, valamint Domonkos István szövegeit is megszólaltatják.

Belépőjegyek 150 dináros áron a Petőfi kultúrkör irodájában vásárolhatóak meg munkanapokon 8 és 13 óra között, illetve a 021/6910-556-os telefonszámon rendelhetők.