Kezdőlap | Események > Dél-Bácska és Szerémség > Tanderbal Óbecsén

Tanderbal Óbecsén

Foglalkozásokkal, sportversenyekkel és koncertekkel várják a szervezők a vendégeket a város első vízi fesztiválján

Helyszín: Óbecse,
Kezdés: 2017. augusztus 04.Fejezés: 2017. augusztus 06.

A Tisza szeretete, természetimádat, sport és művészet – ezek köré szerveződik Óbecse első vízi fesztiválja. A háromnapos rendezvényt a Tisza-parton tartják meg augusztus 4. és 6. között.
A megnyitó augusztus 4-én, pénteken 20 órakor lesz, a szervezők tűzijátékkal és koncertekkel várják a látogatókat: először az In progress lép fel, majd a zenekart Ivana Peters (ex-Negativ) követi a színpadon. A napot szabadtéri DJ-parti zárja.

Szombaton és vasárnap egész nap különböző foglalkozások lesznek, ezek keretében bácskai reggeli, jógázás és tai chi is lesz, ezután pedig többek között hajómakettezés, környezetvédelmi, zenei és felderítős foglalkozások, búvárkodás, tűzforgatás, fényképezés, fafaragás, gölöncsérkedés, festés, íjászat, evezésoktatás, álarckészítés, arc- és testfestés, aeromodellezés és sárkányrepülőzés közül választhatnak majd az érdeklődők. Bácskát és Bánátot pedig úszókból alkotott élő lánc köti majd össze. A nemzetközi önkéntes kemping keretében eszme- és tapasztalatcsere, ismerkedés, zene, tánc és közös étkezés lesz a program.

A sport jegyében szombaton mini futó- és úszómaratont is szerveznek: az előbbin a töltésen futnak a versenyzők 10 km-t, de gyerektávok is lesznek, az utóbbin – több korcsoportban – egy 3 km-es szakaszon versenyezhetnek majd a résztvevők. Szombaton izgalmas programnak ígérkezik a többórás tiszai ereszkedés is, amelyen kajakkal, kenuval, gumicsónakkal, horgászcsónakkal és hajóval is vízre lehet szállni. A közös hajózás élménye mellett menet közben zenélés, éneklés és vízi játékok is lesznek. Este nyolckor a Plavi ptičić, majd a Riblja čorba koncertezik. Az ezt követő szabadtéri bulin a DJ mellett különböző performance-ok is lesznek.

Vasárnap a foglalkozások mellett a gyerekeknek hajóversenyt szerveznek, lesz bánáti „dinnyészés”, Játék határok nélkül vetélkedő és halászléfőző verseny is. A legfeljebb nyolcfős csapatok 3000 dináros benevezési díj fejében ajándékcsomagot, halat és fűszereket kapnak. A nyerteseknek busás jutalom jár: a legjobb csapat 60 ezer dinárt kap, a második helyért 30 ezer, a harmadikért pedig 10 ezer dinárt nyerhetnek. A háromnapos rendezvény utolsó fellépője az óbecsei kötődéssel is rendelkező, budapesti Lóci játszik zenekar lesz.

A fesztivált az óbecsei Idegenforgalmi Iroda szervezi. A benevezésekről és a részvételi feltételekről a Tanderbal honlapján lehet részletesen tájékozódni.

 

Forrás: Magyar Szó