Kezdőlap | Események > Dél-Bácska és Szerémség > Várják az óriástököket

Várják az óriástököket

Helyszín: Temerin,
Kezdés: 2019. szeptember 17.Fejezés: 2019. szeptember 19.Szervezet: Temerini Kertbarátkör

 

A temerini Kertbarátkör szeptember 17-e és 19-e között tartja meg a XXI. Dél-bácskai Tökfesztivált. Szeptember 17-én, kedden 17 órakor az iskolás gyermekek rajzkiállításának megnyitója (a rajzok átadása szeptember 16-a, hétfő), a Művelődési Központ kiállítótermében.

Másnap, szeptember 18-án (szerdán) 8 és 17 óra között a kiállítás előkészítése, a versenytökök (kolbász-, óriás- és fehér-sütőtök), valamint a tökből készült kompozíciók átvétele a piactéren, a Május 1. utca bejáratánál. Ugyanaznap 9 és 15 óra között tökreszelés hagyományos módon a Kertészlakban, 11 órakor a tökösgörhe sütésének előkészítése majd sütése a Hofy-Cuki pékségben. 16 órakor tökfaragó verseny az általános iskolák részére a Május 1. utcában.

Szeptember 19-én, csütörtökön 8 órakor a versenytökök átvétele a vidéki kiállítóktól,
10 órakor a XXI. Dél-bácskai Tökfesztivál megnyitója, tökből készült hagyományos ételek kóstolója, kézművesek kiállítása. Az óbecsei Szivárvány amatőr festői csoportjának tagjai a helyszínen készítik alkotásaikat.
10.30-kor a bírálóbizottság munkájának kezdete (tökök mérése), délben a tökfesztivál eredményhirdetése, majd az óriás tökösgörhe bemutatója, felvágása és szétosztása.

Egész nap kulturális-szórakoztató programok a színpadon, görhe és tökösrétes árusítása (a készlet erejéig), a sörsátorban hagyományos birkapaprikás és a Kertbarátkör italai fogyaszthatók.

 

Forrás: Magyar Szó