Kezdőlap | Események > Délvidék > Vajdaságba érkezik a leányfalusi...

Vajdaságba érkezik a leányfalusi Szekér Színház

Helyszín: Kúla, Bajsa, Bácsfeketehegy
Kezdés: 2019. szeptember 06.Fejezés: 2019. szeptember 08.

 

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 2019. szeptember 6–8-ig Vajdaságban is bemutatja legújabb előadását a Szekér Színház. Idén Szigligeti Ede Liliomfi c. vígjátékával érkeznek Kúlára, Bajsára és Bácsfeketehegyre.

Az előadásról

A Liliomfi a magyar irodalom kiemelkedő műve, Szigligeti Ede 1849-ben született, legismertebb vígjátéka. A könnyed hangvételű játék középpontjában szerelmi bonyodalmak állnak, a fiatalok boldogságát azonban legfeljebb késleltetni tudják az események, megakadályozni nem.

A történet dióhéjban:

A megözvegyült Szilvai professzornak az a terve, hogy a gyámsága alá tartozó unokaöccséhez feleségül adja titokban nevelt gyámleányát, Mariskát. A fiú közben a professzor tudta nélkül Liliomfi néven vándorszínésznek áll, és meghódítja Mariska szívét. A professzor ellenzi a házasságot, éppen attól a férfitől félti a lányt, akihez egyébként feleségül szeretné adni. Liliomfi pedig azt hiszi, hogy a nagybátyja hitvesének akarja Mariskát. A hű barát és színésztárs, Szellemfi segít Szilvai megtévesztésében, Liliomfinak adva ki magát. Egy másik - társadalmi különbségek miatti - reménytelennek látszó szerelem (Gyuri, a pincér és Erzsi, a gazdag Kányai fogadós uram lánya) története összefonódik Liliomfi és Mariska sorsával.

 

A társulatról

A Szekér Színház 17 éve működő magyarországi vándortársulat, alapítója a vajdasági származású Póka Éva Kölcsey-díjas színművész. Több, mint 10 éve rendszeresen vendégszerepelnek Vajdaságban is, minden alkalommal magyar szerző művét bemutatva.

 

A 2019-es vajdasági előadások helyszínei:

Kúlán szeptember 6-án, pénteken 20 órai kezdettel a Gödör nevezetű sport téren láthatják az előadást.

A bajsai Etno ház nyári színpadán szeptember 7-én, szombaton.

Bácsfeketehegyen szeptember 8-án, vasárnap lesz, 19 órakor a színházteremben.

Együttműködő partnerek: a kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ, a bajsai Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre és Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület.

A vajdasági előadásokat a Szekér Színház a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósítja meg. A belépés ingyenes.