Kezdőlap | Események > Észak-Bácska > 28. Palicsi Szüreti Napok

28. Palicsi Szüreti Napok

Helyszín: Palics,
Kezdés: 2017. szeptember 16.Fejezés: 2017. szeptember 17.Szervezet: Észak Vajdasági Földműves Egyesület

A Palicsi Szüreti Napok a szabadkai homokvidék legjelentősebb mezőgazdasági rendezvénye. Programja közt található gyümölcs- és zöldségkiállítás illetve vásár, borkóstoló és különböző kulturális események, szüreti főzőverseny, gyermekjátékok, tombola gyerekeknek, gyermekrajz kiállítás, pálinkaverseny és kóstoló, házi sütemények és kalácsok versenye, lekvárok, szörpök versenye illetve a legszebb termékek díjazása.
Minden évben a kiállításra ajánlott termékeket, terményeket a helyi óvodáknak, iskolának, árvaháznak ajándékozzuk.

Részvételi feltételek:
- Kiállítóknak bérmentve standot biztosítunk, asztallal és paddal, ahol elárusítani is tudnak.
- Fözöversenyre nevezési díj nincs, biztosítunk tűzifát. Marhapörkölt főzésében mérhetik össze tudásukat, melyhez a szükséges alapanyagokat a versenyzők biztosítják. Ha szükséges előzetes rendelésre a helyszínen is vásárolható marhahús.
- Pálinkaversenyre jelentkezőknek nevezési díj 300 dinár, és mintánként 1l pálinka. A mintán fel kell tüntetni a pálinka készítő adatait (név, cím, telefonszám), a pálinka fajtáját (vegyes pálinka esetén kötelező feltüntetni a gyümölcsfajták arányát is) és az alkoholtartalmat. A pálinkák bírálata 2017.szeptember 14-én lesz.
- Házi sütemények és kalácsok versenyére nevezési díj 100 dinár és két tányér sütemény/kalács.
- Házi lekvárok, gyümölcslevek, szörpök és egyéb gyümölcsből, zöldségből készült termékek versenyére a nevezési díj 100 dinár és lekvárok esetében 0,5kg, ivólevek esetében 1 liter. A bírálat szeptember 14-én lesz.

Részvételi szándékát 2017. szeptemer 13-ig jelezheti a:
024/754-680-as, a 060/3520240, 062/8006532-es telefonszámokon, palic.gazda@gmail.com email címen,
vagy személyesen az Egyesület irodájában.