Kezdőlap | Események > Észak-Bácska > Bármikor több lehetek, mint ami...

Bármikor több lehetek, mint ami vagyok az adott pillanatban

Boldizsár Ildikó meseterápia éltetőjének élményátadó előadása Szabadkán az Óvó- és Edzőképző Főiskolán

Helyszín: Szabadka, Ludas
Kezdés: 2015. október 20.Fejezés: 2015. október 21.

A népmesék egységes világképe oda vezeti a mesehallgatókat, ahol az élővilág egyetemes Rendje még sértetlen. Minden mese az élő virágzó világunk egyetemes rendjének elvesztéséről, és újra megtalálásáról szól. A mesék a beavatási szertartások rendjét és szakrális titkait őrzik, és olyan tudásanyagot hagyományoznak, amely lehetővé teszi mindenki számára az univerzális rendhez való kapcsolódást. Ez a rend megfelel annak a folyamatnak, amelyben egy egyensúlyát vesztett beteg test vagy elme vergődik: elveszettség, kiúttalanság, életuntság, depresszió, párkapcsolati válság, gyászmunkában való elakadás, félelmek, szorongások, zavarok… A mesék segítségével rendezni tudjuk a mentális problémákat, megmutatják a kiutat az önmagunk teremtette mentális csapdából: Hogyan lehet meghaladni korlátainkat, félelmeinket? Hogyan lehet megoldásokat találni egyensúlyt vesztett helyzetekben? Hogyan találjuk meg az igazi mátkánkat? Miről ismerjük meg saját táltos paripánkat? Milyen eszközzel győzhetjük le sárkányainkat? Hol található az élet vize és hogyan lehet oda elmenni? Mi van az üveghegyen túl? Hogyan lehet az ellentétes érzelmekkel megbirkózni? Hogyan lehet tartós kapcsolatot létrehozni? Hogyan lehet leválni, amikor eljött az ideje pl. szülőktől? Melyik ellenféllel milyen módszerrel lehet megküzdeni?

A népmesék – egylényegű világképet mutatnak. Stabil a szerkezeti vázuk, több évszázados tudást, a rendezett világ sokféleségét mutatják meg és eligazítást kínálnak az emberi létezés alaptémáiban, a létezés komplexitásában, az emberi psziché általános jellemzőinek terén.

Október 20-án kedden, az Óvó- és Edzőképző Főiskola (volt Gyakorló) épületében 16 órától szeretettel fogadunk minden érdeklődőt az élmény alapú bevezető előadásra a meseterápia témaköréből. Alkalom nyílik dr. Boldizsár Ildikóval való beszélgetésre, valamint a jelenlévők csoporttá formálódhatnak, és az előadónővel megteremtsék egy következő műhelymunka időpontját, lehetőségeit.

Október 21-én Ludason a Hattyú Óvodában 17 órától Kopasz Éva óvónő vendégei leszünk, és Boldizsár Ildikó meséjét hallgathatjuk. Minden mesekedvelőt szeretettel várunk.

Jelentkezésüket érkezési sorrendben dr. Máté Petrik Emese filológus fogadja turulemese12@gmail.com. Kérdéseit a 063 565 244 telefonszámon teheti fel 10 és 14 óra között.