Kezdőlap | Események > Észak-Bácska > Civilek egymás között (avagy Civil...

Civilek egymás között (avagy Civil stratégiai kérdések – ma)

Helyszín: Szabadka,
Kezdés: 2016. március 18.Fejezés: 2016. március 18.Szervezet: Vajdasági Magyar Civil Szövetség

 

MEGHÍVÓ

Civilek egymás között (avagy Civil stratégiai kérdések – ma)
2012-ben került elfogadásra a Vajdasági Magyar Civil Stratégia. Napjainkban, négy évvel később gyakorlatilag semmit sem lehet hallani a stratégiáról. Habár az eltelt idő talán nem elegendő ahhoz, hogy ezt a dokumentumot a vajdasági magyar önszerveződések történetében a megfelelő helyre tegyük, stratégiai kérdésekről ma is beszélnünk kell: Milyen állapotban van a civil szféránk jelenleg? Mi lehet ernyőszervezeteink, szövetségeink szerepe a mai helyzetben? Kellenek-e civil központok? Hogyan javítható a civilek belső, egymás közötti kommunikációja? Megfelelően látnak-e bennünket „kívülről” (nyilvánosság, önkormányzatok, politikum, vállalkozói szféra, magyarországi pályáztatók,…)? Megfelelő képzettségűek-e civil vezetőink? Milyen tudás megszerzése segítené a civil szféra felélénkülését, hatékonyságát? Megfelelő-e a civil szféra korösszetétele? Mennyire vagyunk a pályázati rendszer rabjai és hogyan lehetne javítani a pályázati rendszeren? Hogyan valósítható meg civil szervezeteink világában az egység és a sokszínűség?

Ezekről és más civileket érintő kérdésekről szeretnénk közösen elgondolkodni meghívott vendégeinkkel és minden érdeklődővel, aki rászánja erre a 2016. március 18-i késő délutánját/estéjét. Találkozzunk 18.00 órakor Szabadkán a Nirvana étterem emeleti termében (Cím: Szabadka, Antona Aškerca 40). A beszélgetés vacsorával zárul.

A rendezvényen kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni. A Cisz tagszervezetei jelentkezéskor előnyt élveznek. Részvételi szándékukat jelezzék legkésőbb 2016. március 15., 12.00 óráig a következő elérhetőségeken:

E-mail: cisz@tippnet.rs
Telefon: 024/544-200 vagy 064/492-5995.

A résztvevők útiköltségét megtérítjük. Kérem, hogy az útiköltség térítéshez, hozzák magukkal az igazolvány, a forgalmi engedély fénymásolatát és a bankszámlaszámukat igazoló dokumentumot, mert átutalással tudunk útiköltséget fizetni. A busszal, vonattal utazók kérem, hogy őrizzék meg a busz-, illetve vonatjegyet.
A nagyböjti időszakra és a pénteki napra való tekintettel, aki húsmentes vacsorát igényel, az jelentkezéskor előre jelezze.

Szeretettel várunk minden érdeklődő szervezetet!

 

Tisztelettel,

Béres Zoltán, elnök
Vajdasági Magyar Civil Szövetség

 

Támogató:

Csatolmányok: