Kezdőlap | Események > Észak-Bácska > Czigány György és Simon Erika...

Czigány György és Simon Erika kettős könyvbemutatója

Helyszín: Szabadka, Topolya
Kezdés: 2018. január 29.Fejezés: 2018. január 30.

Ki ne ismerné Czigány György Ki nyer ma, játék és muzsika tíz percben című műsorát, a népszerű rádiós zenei vetélkedő itt Délvidéken is nagyon közkedvelt és sok otthonban hallgatott műsor volt. Szabadkára feleségével, Simon Erikával és könyvekkel érkezik. Kettős könyvbemutatót tartanak a Vajdasági Pax Romana szervezésében 2018. január 29-én, 19h Szabadkán a városháza dísztermében és 30-án Topolyán a Juhász Erzsébet Könyvtár padlástermében!

Az alkotópár két könyvet aján az olvasók figyelmébe. Simon Erika a Lépcsők az égbe című iker-interjú kötete két érdekes személyiségről szól. Hardi Richárd Kongóban dolgozó szemész 21 éve segíti a mélyszegénységben élő afrikaiakat. Számunkra hihetetlen, de egyedüli szemészként lát el 8 millió embert. A kötetből a híres zongoraművész, Érdi Tamás életébe is bepillantást nyerhet az olvasó. A művész, aki csecsemőkorban vesztette el látását, viszont zenei tehetsége révén világszerte sikereket arat hangversenyeivel.

Czigány György Erkel Ferenc-, Liszt Ferenc- és József Attila-díjas író, költő, újságíró, szerkesztő, zenei rendező, műsorvezető, érdemes művész – ám a legtöbben valószínűleg a Kossuth Rádióban futott zenei vetélkedőből ismerik, hiszen a közel 40 évet megért műsor, a Ki nyer ma ikonikus vezetője volt. Irodalmi munkássága is kiemelkedő. Szabadkára és Topolyára a számos megjelent kötetei közül most Az ezer mondat című kötetét hozza el Délvidékre. A két szerző előadásában mesél a kötetekről miközben saját életükről, élményeikről is szólnak. Az est moderátora Paskó Csaba, Paskó atya lesz. A bemutatón fiatal tehetségek játszanak Bartókot, Chopint, Lisztet és Debussy zongoraműveket, amit maga Czigány György konferál fel és tesz fel egy-egy kérdést a megszólaló művekhez. A program második felében a közönség soraiban ülők is kérdezhetnek

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A kötetek a helyszínen megvásárolható, amit az írók dedikálnak!