Kezdőlap | Események > Észak-Bácska > Dombos Fest 2017.

Dombos Fest 2017.

Helyszín: Kishegyes,
Kezdés: 2017. június 29.Fejezés: 2017. július 02.Szervezet: Dombos Polgárok Egyesülete

A legismertebb szerb trombitaművész vezette Boban Marković Orkestar is fellép a Dombos Festen, amelyet június 29. és július 2. között tartanak. Az összművészeti fesztivál honlapja szerint idén is a magyar kultúrának, illetve ennek a régiónak az érdekes, színvonalas és ritkán látott produkcióit láthatja a közönség Kishegyesen. A térség egyik legkedveltebb rendezvényét Pál István “Szalonna” Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész együttese, a Szalonna és Bandája nyitja meg.

Szintén az első napon lép fel az osztrák nemzetiségű, ám “tiszteletbeli magyar bluesmanként” is ismert Ripoff Raskolnikov és zenekara, valamint a kortárs magyar zene egyik legismertebb formációja, a Szabó Balázs Bandája.

A fesztivál négy napja alatt nem lesz hiány a népzenét, a dzsesszt, a folkot, valamint az etnót bátran keverő együttesekből sem. A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kaptak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a látogatókat. Ezen felül ismét látható lesz, ahogyan a fényfestők keze alatt minden este életre kel a 100 méteres löszfal, amelynek a tövében a fesztivált rendezik.

 

Forrás: PannonRTV