Kezdőlap | Események > Észak-Bácska > Egy bolond százat csinál

Egy bolond százat csinál

Helyszín: Szabadka,
Kezdés: 2018. november 04.Fejezés: 2018. november 04.Szervezet: Petőfi Sándor ME

A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturc József színjátszó csoportja bemutatja az Egy bolond százat csinál című zenés bohózatot 2 felvonásban.

Időpont: 2018. november 4. 

Helyszín: Szabadka, Népszínház

Az előadásról:

Mihez kezdjen az ember, amikor kirúgták az állásából? Hát, erre sok recept van, íme egy jó ötlet: Ha a szerencsétlenül járt "dolgozó" történetesen főpincér, a másik meg zongorista, akkor az a legjobb, ha mindketten beülnek - most már "vendégként" - ugyanabba a mulatóba, ahol mind ez idáig dolgoztak. Dömötör, a főpincér még állszakállt is ragaszt. A bonyodalom valójában ott kezdődik, amikor kiderül, hogy ezzel a nagy, szép szakállal megszólalásig hasonlít Suarez, a világhírű oroszlánvadászra.

Dömötr tehát visszatér mint Suarez gróf, a híres oroszlánvadász ,a zenész meg egy ismert halbiológus hasonmásaként. Érkezik két csinos amerikai sportoló lány is, akik pedig milliomoscsemetének adják ki magukat, hogy könnyebben tudjanak férjet fogni. A két férfi és a két lány természetesen találkozik, és ezzel a bonyodalmak csak még tovább fokozódnak és mint mindig a vígjátékokban nagy happy enddel végződnek.

 

A társulatról:

Kupuszinán-Bácskertesen mindig kedveltek voltak a népszínművek, színdarabok, operettek és zenés estek. Az első műkedvelő előadás 1919-ben került megrendezésre és osztatlan sikert aratott. A Cigány című 3 felvonásos dalos népszínművet id. Stucz József rendezte, az előadásra a Bocsa féle vendéglőben került sor. Talán ezek lehettek az első jelei annak, hogy Kupuszina népe igen csak érdeklődik az amatőr színjátszás iránt és, hogy ennek a kis falunak még sok kitűnő amatőr színjátszója lehet. A színjátszó szakosztály legnehezebb időszaka az 1924-1947-ig tartó évek lehettek, mivel ebben az időszakban nem rendelkeztek művelődési otthonnal, sem pedig nagyobb teremmel. Az 1996 óta megrendezésre kerülő Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók találkozóin minden évben szerepelnek a kupuszinai műkedvelők és több rangos elismerésben is részesültek. Négyszer került megrendezésre falunkban a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója. 2015 agusztus 19-én Budapesten a Sturcz József Amatőr Színjátszó csoport kiérdemelte a Külhoni Magyarságért Díjat.