Kezdőlap | Események > Észak-Bácska > Falunap és meggynapok - Bácsfeketehegy

Falunap és meggynapok - Bácsfeketehegy

Helyszín: Bácsfeketehegy,
Kezdés: 2016. június 10.Fejezés: 2016. június 11.

Június 10-én, pénteken kezdődik a XII. Bácsfeketehegyi Falunap és XIII. Bácsfeketehegyi Meggynapok rendezvénysorozat.

A programok két napon át tartanak, a sort az ovisok karneváli sétája nyitja, pénteken este a Feketics Művelődési Egyesület magyar nyelvű műsorát láthatják a színházterembe látogatók.

A szombat babgulyásfőző versennyel kezdődik a nyári színpadnál 9 órakor. Ezt 10 órától gyermekprogramok követik a tájház előtt, és ugyanebben az időben kezdődik egy nemzetközi tekeverseny. A falunap ünnepélyes megnyitójára 11 órakor kerül sor a nyári színpadon, ezután következik fél 12-től a Horkai gyümölcsös és Vinum Lódi borászat látogatása. Ugyancsak fél 12-kor kerül sor a tekepálya átadására, majd délben kezdődik a Nissan-bemutató a piactéren. A Bácskai Borrend 13 órától ünnepli fennállásának 10 évfordulóját, fél 3-kor kezdődik a babgulyásfőző verseny eredményhirdetése, 3 órakor pedig a tekeversenyé. 17 órakor fog fellépni egy szlovákiai magyar kórus, majd 18 órakor kétnyelvű művelődési műsor követi, amelyen fellépnek a Feketics M. E., a Princeza Ksenija M. E., a Njegoš M. E. és Dušan Car Silni M. E. tagjai, az izidás fiatalok, valamint az óvoda és az általános iskola diákjai. 21 órakor utcabál kezdődik, amelyen az Azzurro Band játszik, az ünnepi tűzijátékra pedig 22 órakor kerül sor.

Egész nap megtekinthető majd a Bácsfeketehegy és a meggy elnevezésű kézimunka-kiállítás a Kultúrotthonban, de ugyanitt meggy- és méztermékek bemutatóján is részt vehetnek az érdeklődők, a színház előcsarnokában pedig megtekinthetik Az én falum és a meggy című képzőművészeti és fogalmazáspályázatra beérkezett alkotásokat.

Forrás: Magyar Szó