Kezdőlap | Események > Észak-Bácska > Határozat az ökumenizmusról

Határozat az ökumenizmusról

Helyszín: Szabadka,
Kezdés: 2015. október 20.Fejezés: 2015. október 20.Szervezet: Keresztény Értelmiségi Kör

 

Tisztelettel meghívjuk a Keresztény Értelmiségi Kör tribünjére, amelyet 2015. október 20-án, kedden, 18.30 órakor tartunk a szabadkai Augustinianumban. Szent Teréz tér - a székesegyház mellett. Bejárat a Paulinum kapuján keresztül.

Előadónk: Ft. dr. Orcsik Károly, szilágyi plébános.

Az előadás témája: 50 ÉVE ADTÁK KI A II. VATIKÁNI ZSINAT DOKUMENTUMAIT

Unitatis redintegratio - Határozat az ökumenizmusról –

 

Moderátor: a KÉK szabadkai csoportjának elnöke

 

Amennyiben a környezetében, ismerősei között vannak olyanok, akik érdeklődnek az előadásunk iránt, úgy adja át szóbeli meghívásunkat a részükre. Bővebb tájékoztató Szabó-Hangya Teréznél, a 064/222-11-61 telefonszámon, vagy szervezetünk irodájában: személyesen Szabadkán a Lifka Sándor utca 4. szám alatt, minden munkanapon 8-14 óráig, illetve a kek@tippnet.rs e-mail címen.

 

Szabadka, 2015. október 7.

          Tisztelettel,

                                                                                Szabó-Hangya Teréz

                                                                             a KÉK szabadkai elnöke

 

Ft. dr. Orcsik Károly 1978-ban született Zentán. A gimnáziumot Szegeden végezte és itt kezdte teológiai tanulmányait is, melyeket 1999 és 2006 között Rómában, a Germanicum-Hungaricum növendékekét és a Pápai Gergely Egyetem hallgatójaként folytatott tovább. Teológiai diplomát 2002-ben, magiszteri fokozatot egyháztörténelemből és keresztény művészettörténetből pedig 2005-ben szerzett. 2006 óta Szilágyin működik lelkipásztorként, emellett a Szabadkai Püspökség Teológiai-Katekétikai Intézetében az ókori egyháztörténelem és az ökumenikus teológia tanára. Meghívott előadó a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán is. 2015-ben védte meg doktori disszertációját Rómában a Pápai Keleti Intézetben.