Kezdőlap | Események > Észak-Bácska > KÖZÖS ERŐKKEL A PALICSI és a LUDASI...

KÖZÖS ERŐKKEL A PALICSI és a LUDASI TÓ ÖKOLÓGIAI ÁLLAPOTÁNAK FELJAVÍTÁSÁÉRT

Helyszín: Hajdújárás, Ludas, Palics
Kezdés: 2015. november 18.Fejezés: 2015. november 20.Szervezet: Ostorka Polgárok Egyesülete

Az Ostorka Polgárok Egyesülete KÖZÖS ERŐKKEL A PALICSI és a LUDASI TÓ ÖKOLÓGIAI ÁLLAPOTÁNAK FELJAVÍTÁSÁÉRT című projekt keretein belül előadás sorozatot szervez a mezőgazdasági termelők és a polgárok számára, amely a Szabadka város önkormányzata és a Tartományi Településrendezési, Építkezési és Környezetvédelmi Titkárság támogatásával valósul meg.

Az előadások a következő időpontokban kerülnek megszervezésre:

·         2015. november 18.-án, Hajdújáráson, szerdán a helyi közösség termében 18 órai kezdettel

·         2015, november 19.-én Ludason, csütörtökön a helyi közösség termében 18 órai kezdettel

·         2015. november 20.-án Palicson, pénteken a helyi közösség termében 18 órai kezdettel

Az előadás témai:

1.     A Palicsi és a Ludasi tó természeti értékei – a többfunkciós védősáv létesítésének fontossága a Palicsi tó körül – a Palics - Ludas Közvállalat munkatársai.

2.     A mezőgazdaságban használt növényvédő szerek veszélyei - Bognár Pásztor Hajnalka.

3.     Az organikus mezőgazdasági termelés lehetőségei a természetvédelmi intézkedések figyelembevételével – Jó tapasztalatok egy organikus termelőtől.

 

A projekt célja azoknak a helyi gazdáknak és polgároknka az informálása és képzése, akik termőfölddel és gazdasággal rendelkeznek és termelnek a Palicsi és a Ludasi tó közvetlen partján. Előadás sorozat kerül megrendezésre 2015. november 18.-án Hajdujáráson, 19.-én Ludason és 20.-án Palicson a helyi közösség termeiben, 18 órai kezdettel, amely felkészítésül szolgál az ez után következő kerekasztal beszélgetésre a Városi Önkormányzat környezetvédelmi szakembereivel és a Palics-Ludas közvállalat munkatársaival. Nyílt vita kerek asztal formájában 2015. november 27.-én, pénteken 18 órakor a Palicsi helyi közösség termében kerül megrendezésre.

Kontakt személy: Mezei Leona

Tel: 024-670 850

Mobil: 060670851