Kezdőlap | Események > Észak-Bácska > Nemzetközi Babahordozó Hét 2016 -...

Nemzetközi Babahordozó Hét 2016 - Szabadka

Helyszín: Szabadka,
Kezdés: 2016. október 06.Fejezés: 2016. október 07.

Az Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány a Nemzetközi Babahordozó Hét (október 5-10.) alkalmából a következő programokat szervezi:

2016. október 6. 17 óra Hordozóeszközök: Ki mit tud?
Manapság egyre több információhoz hozzájutunk a világhálónak köszönhetően, így van ez a hordozás, a hordozóeszközök terén is. Egyre többféle hordozóeszköz van: rugalmas-, szövött-, karikás kendő, Mei tai, félcsatos, csatos hordozó. De melyik a legjobb a babának? Melyiket mikortól lehet használni? Mit kell tudni egy hordozóeszközről, mielőtt megvásároljuk? A találkozó alkalmával ezekre és még hasonló kérdésekre válaszolok, megismerkedünk a különböző hordozókkal, valamint a családoknak lehetősége lesz a hordozóeszközök kipróbálására, a várandós kismamák pedig megtapasztalhatják a pocaktartó kötés kellemes, tehermentesítő hatását.
Előadó: Góbor Szénási Anna, hordozási tanácsadó

2016. október 7. 15,30 óra Séta a hordozásért
15-15:30-ig gyülekező a Corvin Mátyás 9. szám előtt, a nem hordozókendőbe érkező babákat hordozási tanácsadók felteszik, a babakocsikat az udvarban lehet hagyni
15:35- Indulás - végig sétálunk a Corvin Mátyás utcán, ráfordulunk a Korzóra, elsétálunk a Szabadság térig
15:40 – Szabadság téren a a hordozó kendős anyukák közös tánca következik (flashmob), majd ezt követően megkerüljük a Városházát és a Korzón visszasétálunk a Corvin Mátyás utca 9. szám elé.
A sétára hordozókendőben érkező anyákat-babákat, babakocsival érkező, de hordozókendőt szívesen kipróbáló anyákat, babákat, továbbá babakocsival érkezőket, totyogókat és várandósokat is szívesen látunk, ők kipróbálhatják a pocakkötést is. Továbbé hordozást támogató nagyszülőket, szülőket, szakembereket várunk. Szívesen válaszolunk az érdeklődők kérdéseire, lehetőség lesz a helyes hordozóeszközök megszemlélésére, kipróbálására. A séta várható időtartama 45-60 perc.