Kezdőlap | Események > Észak-Bácska > Podolszki József Irodalmi Emléknap...

Podolszki József Irodalmi Emléknap Bácsfeketehegyen

Helyszín: Bácsfeketehegy,
Kezdés: 2018. március 17.Fejezés: 2018. március 17.Szervezet: Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete

Az idén XXI. alkalommal kerül megrendezésre a Podolszki József Irodalmi Emléknap a bácsfeketehegyi Kozma Lajos Könyvtár és a Feketics Művelődési Egyesület Podolszki József Emlékbizottságának szervezésében.

A rendezvényre március 17-én, szombaton kerül sor. A program 15 órakor megemlékezéssel kezdődik a bácsfeketehegyi temetőben. Itt Podolszki József, dr. Vajda Gábor, dr. Bányai János, Szilády János, Sárközi Ferenc és dr. Juhász Géza sírjánál róják le kegyeletüket a megemlékezők. 16 órakor a Kultúrotthon udvarában kerül sor a Podolszki-emléktábla megkoszorúzására, Gobby Fehér Gyula fog beszédet mondani. Ezt követi Kormos Róbert Délvidéki barangolások című képkiállításának a megnyitója, majd bemutatásra kerül a Podolszki József emlékkönyv. A könyvet Bordás Győző, a könyv szerkesztője és Virág Gábor, a Forum Könyvkiadó Intézet igazgatója fogja bemutatni. A délutáni programot egy beszélgetés zárja Vicsek Károly: Csillag és kereszt című filmje kapcsán, a beszélgetést Orosz Attila református esperes vezeti. 18 órakor a színházteremben a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete fog bemutatni egy zenés-irodalmi összeállítást. A műsor az Arról akarok mesélni címet viseli, és Molnár Krekity Olga rendezte. Ezt követi a Podolszki József publicisztikai pályázat eredményhirdetése.

Az esemény partnerei a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Forum Könyvkiadó Intézet. Az emléknap a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kistérségi rendezvénye.

 

Forrás: Magyar Szó