Kezdőlap | Események > Észak-Bácska > Természettudomány és média

Természettudomány és média

Helyszín: Topolya,
Kezdés: 2019. szeptember 27.Fejezés: 2019. szeptember 27.Szervezet: ARCUS Környezetvédő Egyesület

 

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület a különböző médiaházaknál tevékenykedő újságírók, tudósítók és lektorok számára szervez tudományos célú találkozót, Természettudomány és média elnevezéssel. A résztvevők elsősorban a biológiai tudományok területéről, illetve a környezet- és természetvédelem témájában hallgathatnak előadásokat, valamint kreatív foglalkozásokon vehetnek részt.

A rendezvény hozzájárul ahhoz, hogy a találkozón jelenlevők világosabban átlássák a környezet- és természetvédelem problémakörét, illetve pontosabb és tárgyilagosabb tudósításokat készítsenek a biológiai tudományok témakörében. Mindezt kiemelten fontosnak tartjuk, hiszen a nyomtatott és elektronikus sajtótermékeket sokan olvassák, nézik, így a hibás, vagy helytelen kifejezések bekerülhetnek a köztudatba, melyek alapjában ferdíthetik el a mondanivalót. A találkozó programjának munkanyelve magyar, ezért zömmel az anyanyelvi szakterminológiát igyekszünk továbbítani a résztvevők felé, továbbá magyarázattal szolgálni az egyes kifejezések helyes használatára. Az előadások és a rendezvény foglalkozásainak kiegészítéseként a találkozót követően egy praktikus természettudományi segédlet készül, mely segítségként szolgálhat a különböző cikkek és tudósítások pontos elkészítésében, a szakkifejezések értelmezésében. A kiadvány összeállítását, illetve a rendezvény ideje alatt elhangzott tudományos előadásokat és foglalkozásokat vajdasági magyar okleveles természetkutatók végzik és koordinálják.

A találkozóra elsősorban Vajdaság területéről várjuk az érdeklődők jelentkezését, hiszen e rendezvényhez hasonlót nálunk ez idáig még nem szerveztek, ám tapasztalataink szerint szükség mutatkozik rá.

Részvételi szándékukat legkésőbb 2019. szeptember 25-ig jelezzék felénk a +381-64-819-52-14-es telefonszámon, vagy az arcuske@gmail.com e-mail címen.

 

A Természettudomány és média találkozó programja

 

 

2019. szeptember 27., péntek

 

11:00   A résztvevők érkezése

 

12:00   Megnyitó

            Miklós Csongor alelnök, Arcus Környezetvédő Egyesület

 

12:15   A résztvevők bemutatkozása

 

12:30   Az Arcus Környezetvédő Egyesület bemutatása

            Sihelnik József titkár, Arcus Környezetvédő Egyesület

 

12:40   Média és környezetvédelem a Vajdasági RTV szemszögéből

            Levezető: Miklós Csongor

 

13:10   Média és környezetvédelem a Pannon RTV szemszögéből

            Levezető: Mohácsi Huba

 

13:40   Körkérdés a résztvevők számára

            Vezető: Miklós Csongor

 

14:15   Az elhangzottak értékelése

 

14:30   Ebédszünet

            Ebéd a résztvevők számára

 

15:30   Természettudomány és média

            Előadó: Sihelnik József

 

16:15   A találkozó összegzése

 

16:30   Zárszó