Kezdőlap | Események > Kárpát-medence > DÉLVIDÉK bemutatkozása az ŐSÖK...

DÉLVIDÉK bemutatkozása az ŐSÖK NAPJÁN

Helyszín: Bugac
Kezdés: 2019. augusztus 16.Fejezés: 2019. augusztus 18.

DÉLVIDÉK bemutatkozása az ŐSÖK NAPJÁN

A délvidéki kiállítói pavilonban, találkozhatnak délvidék múltjával, jelenével és jövőjével.
Turizmus, hagyományok, kézművesség, gasztronómia…..

 

A Magyar Turán Szövetség délvidéki tagozata ismét buszos utazást szervez az ŐSÖK NAPJÁRA, Bugacra.

Indulás Törökbecséről, augusztus 16-án.

Tervezett útvonal és felszálló helyek: Törökbecse, Óbecse, Péterréve, Mohol, Ada, Valkai sor, Völgypart, Törökfalu, Kevi, Tornyos, Topolya, Zenta, Kanizsa, Horgos, Szabadka és érdeklődéstől függően, más megállóhelyekkel egybekötve!

- Hagyományőrzők, kézművesek és előadók jelentkezését várjuk akik munkásságuk által méltóképpen, képviselni tudják Délvidék szellemét.
Bővebb információ a Magyar - TURÁN - Délvidék oldalán olvasható.

Érdeklődéstől függően, más megállóhelyekkel egybekötve.

Hazautazás, vasárnap késő esti órákban, augusztus 18.

A mi szervezésünkben lévő buszos utazóknak, délvidéki magyar testvéreinknek ingyen kempingezési lehetőséget biztosít a ŐSÖK NAPJÁT szervező Magyar Turán Alapítvány.

A korlátozott létszám miatt várjuk az érdeklődők mielőbbi jelentkezéseket! 

Érdeklődni és jelentkezni lehet : aracs.turizmus@gmail.com vagy +381-63-8-532-681 es telefonszámon.

infó: delvidek@magyar-turan.hu

https://www.google.com/…/data=!4m67!4m66!1m5!1m1!1s0x475b2d

 

A V. Ősök Napja időpontja 2019. VIII. 16-17-18.

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség 2019-ben, augusztus 16-17-18-án rendezi meg a V. Ősök Napját. A Bugacon megrendezett ünnep a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, az Ősök Napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja. Az elmúlt években létrejött össznemzeti összefogás lehetővé tette, hogy hagyományt teremtsünk. A legnagyobb történelemformáló őseink – akiknek e Hazát is köszönhetjük – tiszteletére szervezett Ősök Napja ünnepséget minden második évben rendezzük meg.

Minden nemzet életének az egyik elengedhetetlen alapeleme a kollektív nemzeti tudat. A Magyar nemzet valós hagyományainak megőrzése és átadása az egymást követő generációknak a Magyarság megmaradásának a legfontosabb záloga! A nemzetet összefogó kapcsok egyik legfontosabb eleme a nemzeti történelmünk ismerete, valamint a magyar történelem legnagyobb eseményeinek, nemzetrészeket és generációkat összekötő közös megünneplése.

A magyar társadalmi élet és ünneprend egyik régi hiányossága és adóssága, hogy nincs egy olyan ünnepünk amikor a magyarság legnagyobb valós őseiről (Árpád Vezérlő Nagyfejedelem, Attila Nagyfejedelem) az ő történelemformáló szerepükről (Honfoglalás) és a magyarságot megtartó tetteiről (pozsonyi csata) emlékezik meg méltósággal az egész nemzet.

A Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepségén tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és lovas vetélkedők, íjász programok, a magyar –hun-avar örökséget bemutató kiállítások, népzenei és magyar táltos-zenei programok lesznek. Hatalmas jurtatábor épül, kézműves bemutatók, kézműves vásár, gyermek programok és tudományos ismeretterjesztő előadások fogják emelni az ünnepi hangulatot.

További információk és majd a részletes programok folyamatosan olvashatók lesznek a hivatalos honlapon: www.kurultaj.hu és a hivatalos facebook oldalunkon: Kurultaj-Magyar Törzsi Gyűlés (közösség) http://www.facebook.com/kurultaj

Emlékezzünk együtt büszkén és méltósággal!

Minden magyar testvérünket szeretettel várjuk !

Magyar Turán Szövetség