Kezdőlap | Események > Kárpát-medence > Tízedik Minősítő fesztivál

Tízedik Minősítő fesztivál

Helyszín: Újvidék,
Kezdés: 2015. november 21.Fejezés: 2015. november 21.Szervezet: Vajdasági Magyar Folklórközpont

2015. november 21-én, szombaton, nagyszabású néptáncvetélkedő kerül megrendezésre az Újvidéki Színházban: a Néptáncosok Országos Bemutató Színpada.

Ez a rendezvény egy kárpát medencei szintű, kétévenként megrendezésre kerülő néptáncverseny. A vetélkedő magyarországi része páros években zajlik, itt Vajdaságban meg minden páratlan évben. A résztvevő együtteseknek 20 és 30 perc közötti, önálló műsorral kell bemutatkozniuk, melyet öt tagú, magyarországi szakmai zsűri bírál el.

Bár nem kerek az évszám (18 éve kerül megrendezésre a vetélkedő itt, Újvidéken) a rendezvény mégis jubilál az idén. Ez lesz a tízedik Minősítő fesztivál.

Az elmúlt majd két évtized során a közönségnek és a szakmai zsűrinek 22 vajdasági magyar néptáncegyüttes mutatkozott be. Az idei Minősítő fesztiválon négy vajdasági magyar néptáncegyüttes fog megmérettetni. Sorrendben: a topolyai Cirkalom, a szabadkai Róna, a kishegyesi Rizgetős, valamint az óbecsei Szelence táncegyüttesek lépnek a nagyérdemű elé.

A műsor 16.30 órakor kezdődik.

A rendezvény szervezői: Martin György Néptáncszövetség – Budapest, Vajdasági Magyar Folklórközpont – Szabadka és a Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ – Újvidék.

A Bemutató Színpad idei támogatója a Vajdaság Autonóm Tartomány Művelődési és Tájékoztatási Titkársága valamint Oktatási, Jogalkotási Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkársága

Az idei Néptáncosok Országos Bemutató Színpada rendezvényre a belépés ingyenes.

 

Baráti üdvözlettel:
Kiss Zsélykó szervező
062/505-104
zsiga@neobee.net