Kezdőlap | Események > Kárpát-medence > Zarándoklat Nagyváradra Szent...

Zarándoklat Nagyváradra Szent László évében

2017. május 12 - 14.

Helyszín:
Kezdés: 2017. május 12.Fejezés: 2017. február 14.Szervezet: Keresztény Értelmiségi Kör

A Keresztény Értelmiségi Kör háromnapos zarándoklatot szervez Nagyváradra, a nagy királyunk városába.

1. nap Indulás Szabadkáról 05:00 órakor a Püspökség épülete elől. Utazás Röszkén és Nagylakon át Aradra. Arad központjának és az aradi vértanúk tiszteletére állított emlékmű megtekintése. Utazás tovább Nagyszalontára, ahol ünnepi év van – Arany János születésének 200. évfordulója. Arany János szülőházának és a Csonkatoronyban a múzeumnak a megtekintése. Utazás Nagyváradra. A nap folyamán útközben valamelyik településen szentmise. Vacsora és szállás Nagyváradon.

2. nap Reggeli után séta a nagyváradi ősi vár kertjében és a vármúzeumban. Ezt követően séta Nagyvárad csodálatos belvárosában. Meglátogatjuk az Ady-múzeumot és körbetekintünk a városháza kilátótornyáról. Ebéd a belvárosban. Következik a Püspöki Székesegyház és a kincstár-múzeum megtekintése, majd séta a Kanonoksoron és a Petőfi-parkban. Szentmise valamelyik belvárosi templomban. Fakultatív program. Vacsora a szálláshelyen.

3. nap Reggeli után átmegyünk a Püspöki Székesegyházhoz és 10 órától részt veszünk a Szent László emlékére szervezett hagyományos zarándoknapon: Szentmise, majd körmenet. Ebéd a belvárosban. Utána részvétel a kísérő programokon. 17 óra körül hazaindulunk.

A 3 napos út ára: 110 euró a KÉK tagjainak, illetve 120 euró azoknak, akik nem tagjai a szervezetünknek. Előleg: 50 euró, amit legkésőbb április 1-ig kell befizetni.

Az ár magába foglalja: - A viteldíjat, az útiköltséget, a 2 éjszakai elszállásolást 2-3 ágyas szobákban vacsorával és reggelivel, a 2 ebédet Nagyváradon, a belépőjegyeket, a 3 nap idegenvezetést és a szervezési költségeket.

Az ár nem tartalmazza: - Az utasbiztosítást. Jelentkezni lehet: az autóbusz megteltéig.

Bővebb információk minden munkanapon 8-14 óra között a 024/552-539 telefonon a KÉK irodájában, vagy a kek@tippnet.rs e-mail címen, illetve a KÉK helyi elnökségeinél.