Kezdőlap | Események > Közép-Bánság > II. Bánáti Hazajáró Túra

II. Bánáti Hazajáró Túra

Helyszín: Törökbecse, Aracs
Kezdés: 2020. június 21.Fejezés: 2020. június 21.

Hagyományteremtő szándékkal, idén második alkalommal rendezzük meg Törökbecséről induló vezetett túránkat, ami a környék történelmi és természeti értékeit felfűzve az aracsi Pusztatemplomnál ér véget. Idei túránk az ősi magyarok egyik ünnepére, a nyári napforduló napjára esik, amit ezen a napon hagyományőrzők és délvidéki barátaink társaságában ünnepelünk.

A túrát az Aracs Turizmussal közösen szervezzük meg, melynek útvonala érinti Törökbecse látnivalóit, majd a Ferenc József csatorna mentén sétálunk a bánáti pusztán, s elérjük a Sóskopó Különleges Természetvédelmi Területet. Az időszakosan kiszáradó szikes mocsár a Tisza valamikori mederágában alakult ki. A sziksós tó megismerése után érkezünk Délvidék legnagyobb magyar szakrális központjába, az Aracsi pusztatemplomhoz, ahol meleg étellel várjuk a megfáradt turistát.

A túra előtti napon, szombaton este 19 órától egyedülálló lovasszínházi előadással emlékezünk meg Trianon 100. évfordulójáról. (szabadon választható program)

Vasárnap a túra után a Hazajáró szereplői, Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor mesél nekünk az eddig megtett útról, hazaszeretetről, honismeretről, majd részt veszünk a nyári napforduló ünnepén, a közös szertűz gyújtáson. (szabadon választható program)

Nevezési határidő: 2020. 06. 14

Rajt: 8:00-kor 23272 Törökbecse, Brigadira Ristica – Aracs Turizmus szálláshely
Cél: Aracs – Pusztatemplom

Táv: 20 km

Szintemelkedés:10 m

Útvonal: Törökbecse >Ferenc József-csatorna >Sóskopó Különleges Természetvédelmi Terület >Aracsi Pusztatemplom

Nevezési díj: 1500 Ft

A túrával kapcsolatos információkat a 00 381 69 192 00 64-es telefonszámon, az info@hazajaroegylet.hu e-mail címen vagy Facebook oldalunkon kaphattok.

A túra előtti és utáni este szállás lehetőség a rajtban.

A túrára buszos utazást szervezünk. További információk: https://hazajaroegylet.hu/esemeny/ii-banati-hazajaro-tura-a-nyari-napfordulo-unnepen/

A túra a Hazajáró Kupa része.

Szervező: Hazajáró Honismereti és Turista Egylet