Kezdőlap | Események > Közép-Bánság > Töpörtőfesztivál és farsangi...

Töpörtőfesztivál és farsangi felvonulás

Helyszín: Muzslya,
Kezdés: 2018. február 03.Fejezés: 2018. február 03.Szervezet: Klaszter Fókusz Családi Gazdálkodók Egyesülete

A muzslyai Fókusz Klaszter Családi Gazdálkodók Egyesületének tagjai szombaton, február 3-án — valamennyi civil szervezettel és egyesülettel karöltve — a Lehel Sportközpont pályáin megszervezik a közkedvelt, sorrendben hetedik Töpörtőfesztivált. A rendezvény célja a falusi, tanyai élet és a turizmus kínálatának ismertetése, népszerűsítése.

A fesztivál keretében 11 órától töpörtősütő versenyt tartanak. A versenyzőknek a házigazdáktól kapott 10 kg szalonnából 150 g töpörtőt és egy sült szalonnát kell átadniuk a zsűrinek, hagyományosan feldíszített terítéken. Benevezési díj 1500 dinár.

Felelevenítve a régi szokásokat, a szervezők álarcos, jelmezes farsangi felvonulást is rendeznek. A menet a Hófehérke Óvoda épületétől indul 11 órakor, a központon keresztül, a Dózsa György utcán és a piactéren át érkezik a fesztivál helyszínére, ahol rövid műsor keretében elbúcsúztatják a telet. A legötletesebb jelmezek viselőit díjazzák és megajándékozzák.

14 órától a kisült töpörtők átadása, 14.30-tól pedig eredményhírdetés és a díjak kiosztása van műsoron.

Az érdeklődők a jutányos áron megvásárolt töpörtőn kívül egyéb, hagyományos disznótoros és falusi, tanyai ételek — sonka, szalonna, kolbász, sajt stb. — közül is válogathatnak. Az ízletes falatok elfogyasztása alatt a helybeli borászok forralt borral kedveskednek.

A töpörtősütő versenyben részvevő csapatok a 063/46-07-45-ös, a kiállítani vágyó személyek és egyesületek pedig a 061/14-06-592-es telefonszámon jelentkezhetnek.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!