Kezdőlap | Események > Közép-Bánság > XIV. Ricsaj Népművészeti Találkozó

XIV. Ricsaj Népművészeti Találkozó

Helyszín: Törökbecse,
Kezdés: 2017. november 04.Fejezés: 2017. november 04.Szervezet: Jókai Mór Művelődési Egyesület

A Jókai Mór MME szervezésében 2017. november 04-én megrendezésre kerül a XIV. Ricsaj Népművészeti Találkozó Törökbecsén a Művelődési házban. Gazdag programmal várjuk az érdeklődőket.

Régi hagyományunkat ápolván, hogy minden ősszel, immár 13 éven át hagyományosan megrendezzük a “Bánáti Ricsaj” hagyományápoló rendezvényünket. Minden évben az idelátogató vendégeket és résztvevőket szívesen látják a törökbecseiek, emlékeztetve ezzel is az itt, szórványban élő embereket, hogy nem felejtették még el az összefogás szükségességét. A rendezvény célja: kulturális hidat építeni a bánáti szórványmagyar települések magyarsága között, megőrizve és ápolva nyelvünket, hagyományainkat , táncunkat és szokásainkat.

E rendezvényre, a már hagyományos vendégeinken Mezőtúr és Sándorfalva testvértelepüléseinken kivül, a bánáti szórványból, Tordáról, Magyarcsernyéről, Magyarittabéről magyar művelődési egyesületek fellépésére számitunk. Ez az a rendezvény, amelyet már 13 év óta egyszer sem mulasztottunk el, mert ilyenkor kisközösségünk legkisebb tagjaitól kezdve, a fiatalok és idősbbek, együtt, népviseletben be tudják mutatatni egész éves munkájuk eredményét. A rendezvény ideje alatt a Művelődési házban kézművesek kiállítása, valamit a kiállító teremben kézimunka kiállítás lesz.

Mindenkit szeretettel várunk!