Kezdőlap | Események > Tisza-mente > Baba-elsősegély tanfolyam

Baba-elsősegély tanfolyam

Helyszín: Zenta,
Kezdés: 2017. november 02.Fejezés: 2017. november 02.Szervezet: Népi Technika

Minden szülő rémálma, hogy gyermekét hirtelen baleset érheti, megsérülhet, vagy a legrosszabb esetben életveszélybe is kerülhet. Sokunknak fogalma sincs, mit kellene ilyenkor tenni, hogy gyermekünkön segítsünk, vagy vészhelyzetben az életét megmentsük. Ezért a gyermekkori vészhelyzetek elhárítására elsősegélynyújtó tanfolyamot szervezünk.

Ezen a tanfolyamon sok gyakorlattal színesítve megtanuljuk a kicsik körül előforduló vészhelyzetek felismerését, azok elsődleges ellátását. Sürgősségi helyzetekben nagyon sok múlik azon, hogy ne essünk pánikba, tudjuk mit kell tenni, felismerjük, hogy valóban vészhelyzet van. Ez a tanfolyam abban nyújt nagy segítséget a kismamáknak, leendő vagy már gyakorló kisgyermekes szülőknek, gyermekekkel foglalkozóknak, hogy egy esetleges vészhelyzet kapcsán nagyobb magabiztossággal, higgadtan tudjanak segítséget nyújtani, a megtanult ismereteket alkalmazni.

Kiknek ajánljuk?

– Mindenkinek, aki gyermekekkel foglalkozik, gyermekekre felügyel, védőnőknek, óvodai, iskolai pedagógusoknak, kisgyermekes munkatársakkal rendelkező cégeknek.
– Várandósoknak, gyakorló szülőknek, tudatos nagyszülőknek, akik szeretnének megismerkedni a leggyakoribb kisdedkori és csecsemőkori sürgősségi állapotokkal és az első és második fél év eseményeivel (mérgezés, sebellátás, láz stb).
– Akik szeretnék megtanulni a csecsemő és kisded újraélesztés alapjait.
– Akik szeretnének tisztában lenni azzal, hogy mikor, mivel, hova és kihez fordulhatnak bizonyos dolgokkal. Mikor menjünk kórházba, mikor ügyeletre, mikor hívjunk mentőt…

Mikről lesz szó?

– miért?
– mit szabad tennünk?
– mi alapján döntünk?
– eszközök
– újraélesztés a gyakorlatban
– fejsérülések, kisebb vérzések, törések
– sebellátás
– allergia
– magas láz
– teendők mérgezés esetén
– félrenyelés, „idegentestek” a légútban, a gyakorlatban is
– fulladás, aztmás roham
– és még sok más…

A tanfolyamot 4 alkalmasra tervezzük.

Első alkalom: 2017. november 2., csütörtök, 17:30-18:30
Helyszín: Népi Technika, Zenta
Oktató: Erdelji Jasmina

A tanfolyam támogatója a zentai Vöröskereszt.

A belépés díjtalan.

Mindenkit szeretettel várunk!