Kezdőlap | Események > Tisza-mente > Éld az álmaidat Dhaulagiri (8167m)...

Éld az álmaidat Dhaulagiri (8167m) expedíció

Helyszín: Magyarkanizsa ,
Kezdés: 2020. január 31.Fejezés: 2020. január 31.Szervezet: Természetjáró Egyesület

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt
„Éld az álmaidat” Dhaulagiri (8167m) expedíció
Kerekes Éva hegymászótanonc vetítéssel egybekötött előadására

Időpont: 2020. január 31. péntek 18.00 óra

Helyszín: Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája


Kerekes Éva hegymászótanconban egy hihetetlen személyiséget és nőt ismerhettünk meg 2019 januárjában, amikor egy fantasztikus expedícióról mesélt nekünk az Ifiben. Óriási erőt rejt az, ahogyan arról mesél, hogyan jut el álmai megvalósításáig, hogyan válik egy hétköznapi nőből, anyából, munkavállalóból hegymászó. 2018-ban, mászótársával, első magyar nőként mászták meg a 8. legmagasabb csúcsot vagyis a Manaslut. 2019-ben a Dhaulagiri Expedíció következett.

"A hidegben gyorsan felébredtem, és tágra nyílt szemekkel néztem a szikla felé. A szikla, amin hamarosan felfelé megyünk. A szikla, aminek az oldalán még mindig nem látom a mászóutat. A szikla, ami szinte karnyújtásnyira van Tőlem, mint egy piramis, úgy tornyosul a gleccser túloldalán. Félelmetes és egyben kívánatos …"

Vajon csak az a sikeres expedíció, ha felérünk a csúcsra? Mi a nehezebb, továbbmenni, és életünket kockáztatni, vagy felismerni a veszélyt és visszafordulni? Egy hétköznapi(bb) élethelyzetben mi meddig mennénk el? Kerekes Éva hegymászótanonc és társa talán élete legnehezebb, de biztosan legjobb döntését hozta meg akkor, amikor visszafordult a csúcs elérése előtt. Egy nem lehet pozitív is, a nem lehet életmentő is, nemet meg kell tanulni mondani és tenni.

Várjuk szeretettel az érdeklődőket! A belépés ingyenes, de adományjellegű támogatást elfogadunk, amelyet az előadónak ajánlunk fel.
Szervező: Természetjáró Egyesület és Planinarski sportski klub "Spartak" Subotica

https://pskspartak.rs/eld-az-almaidat-dhaulagiri8167m-expedicio/
https://pskspartak.rs/