Kezdőlap | Események > Tisza-mente > IX. Mosolytenger Gyermekfesztivál

IX. Mosolytenger Gyermekfesztivál

Helyszín: Zenta,
Kezdés: 2018. június 09.Fejezés: 2018. június 09.Szervezet: CI-FI Civil Központ

FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ PROGRAM

SZÍNPAD
14.00 – 18.00 szórakoztató, zenés programok
19.00 Rutkai Bori Banda (Budapest)

BÁBOZÓS SAROK, KEREKÍTŐ
15.00 Megy a Gí-Gá világgá - Vándor Bábszínház
17.00 Megy a Gí-Gá világgá - Vándor Bábszínház
18.00 Pricc-pracc-prucc – Pöttyös Pódium

TISZA LAND
Az idei évben már harmadszor épül be a a Mosolytenger nagy játékuniverzumába a Tisza Automotive helyszíne. Minden évben egyre jobban készülnek a gyerekek szórakoztatására. A 2018-as kínálatuk: ügyességi, logikai játékok, wii, csónakos medence a kisebbeknek és kicsit nagyobb gyerekeknek való motocross pálya.

VITÉZ LÁSZLÓ BÁBJÁTÉK-AUTOMATA
Reményeink szerint idei rendezvényünk egyik legkülönlegesebb produkciója lesz, ahogyan az előzőekben is az volt. Egy automatába bújt bábok fergeteges előadásukkal szórakoztatják majd az éppen arra sétáló látogatókat.

KÖZÉPKORI FALU
Egy rettentő vidám, éneklő, harcoló csapat érkezik Temesvárról. A Losonczy István Hagyományőrző és Sport Egyesület tagja komolyan készülnek a vajdasági gyerekek szórakoztatására. Akik ellátogatnak hozzájuk betekintést nyerhetnek a honfoglalás a XVI. századi korba az öltözetek és a fegyverek révén. ,Lesz ott kincskereső, játékos vitézi próba, rovás írás műhely, botfaragás, íj, kelevéz, szablya és fokos használat oktató műhely, botos, labdás ügyességi- és reflexgyakorlatok. Saját jurtájukban népi és ősi énekeket fognak oktatni dobkísérettel. A nap folyamán egy törökkori színdarabot is bemutatnak.

CSALÁDI KÖR
A Családi Kör hetilap szerkesztősége először vesz részt a Mosolytenger Fesztiválon. A lap munkatársai azért döntöttek a megjelenés mellett, mert a minden héten megjelenő kiadványban már évek óta szerepelnek gyerekeknek szánt feladványok, s amióta Ábel István készíti ezeket, egyre többen jelezték, hogy a célcsoporthoz tartozó gyerekek nagyon kedvelik a különféle feladatokat. A Családi Kör szerkesztősége a rendezvényre az elmúlt fél évben megjelent feladványokból válogatta ki a legérdekesebbeket, amelyeknek a megfejtéséért a gyerekek garasokat kapnak, kísérőiknek pedig a Családi Kör hetilap Megakeresztrejtvényt tartalmazó számát ajándékozzuk.

AGANCSOS JÁTSZÓHÁZ ÉS MŰHELY
Csodálatos, különleges és igazán egyedi játszóházat és műhelyt fognak működtetni magyarországi vendégeink, akiknél bepillantást nyerhetnek a gyerekek a régi idők kötélverő szakmájába, ki is próbálhatják, készíthetnek is maguknak karkötőt, övet, nyakláncot. Ez nem minden, mert a bőrös szakma rejtelmei is felcsillanthatnak az alkotni vágyók előtt.

CSODÁK PALOTÁJA
A Than Emlékház jóvoltából a fizika rejtelmeit bemutató helyszínen kicsik és nagyok egyaránt élmények között tekinthetnek be a természettudomány kínálta ismeretek közé, lesz többek között Csukott szemmel a kötélen, Stresszlabda, valamint kézműves foglalkozások.

TÁBLAJÁTÉK-BIRODALOM
Surányi Ferenc magyarországi feltaláló több mint 50 különböző táblás ügyességi játékkal készül a gyermekek számára. A játékok mind egyéni találmányok, csak nála lehet játszani velük, és erre most ismét Zentán is sort keríthetnek az érdeklődők. A feltaláló szomszédságában szórakoztató és különleges játékok tárháza várja a játékos kedvű gyerekeket.

LOGIKAI SAROK
A zentai Sakk klub várja azokat, akik szeretik a sakkot és egy gyors játék alatt megméretetnék tudásukat a korosztályukkal illetve a felnőttekkel. Igazi különlegességként egy óriás sakk tábla is várja a gyerekeket.

ÁLLATI MÓKA
A Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete szervezésében különleges fa játékokat lengőtekét és ördöglakatok sokaságát lehet majd kipróbálni..

ZÖLD SZIGET
Az Öko-Becse és a Zöldike Természetvédelmi Szervezet megmutatja, hogy mire is használhatóak a szemétnek vélt tárgyak ügyességi játékok keretében és még arcfestés is lesz.

KÉZMŰVES FALU
A Rozetta Kézműves Társaság a gyermekeknek kidolgozott kézműves programmal színesíti a fesztivált. Ez a program több kézműves szakág bemutatójáról szól. A Gyermekmissziónál további kézműveskedés fogadja a gyerekeket. Az Éld az Életed Egyesület sátránál népi játékokat lehet majd játszani és elkészítheti mindenki saját csutkababáját is. A Modellező klub pedig habszivacs repülő készítésével várja az ügyes kezű lurkókat és szüleiket, mert ez közös munka lesz! Az adai Kreasztolnál amellett, hogy hazavihető alkotások készíthetők lesz fahoki és célbalövés is. A Csipet-csapat Művelődési Egyesületnél facsipeszből és spatulából repülőket és számtalan érdekes dolgot alkothatnak.

KÉZMŰVES VÁSÁR
A Rozetta Kézműves Társaság szervezésében a látogatók igényes kézműves termékeket is vásárolhatnak. Idén először ellátogat hozzánk a budapesti fajáték árus Zámbó Tibor, aki rögtönzött show, interaktív kérdez-felelek formájában árulja portékáját.

BABAVÁROS
A 0-3 éveseknek kialakított helyszínen a legkisebb gyermekek is játszhatnak képességeiknek megfelelően. A baba-sátorban rengeteg színes, zenélő, egymásba építhető kockák, formák, könyvek várják a piciket és szüleiket. S az idei évtől ezekért már garasokat is kaphatnak !
S ha kicsik ugrándozni szeretnének, ezt szolgálják a kis légvárak.
Idei újdonság a Zentai baba-mama klub szervezésében működő helyszín, ahol kifejezetten a kicsik gyűjthetik a garasokat és anyukák nyugodtan szoptathatnak, pelenkázhatnak.

ÜGYES LÉGY!
A Tisza menti Nagycsaládosok Egyesülete és a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége és a Kolibri a Családokért Egyesület festéssel, rajzolással és ügyességi feladatokkal várja a gyermekeket. Az Eszperantó Egyesületnél izgalmas és érdekes játékokat játszhatnak a gyerekek: asztali teke, labdaterelés söprűvel, képes dominó. A Gyermekbarátok Egyesülete pedig a következő ügyességi játékokat kínálja a gyermekeknek: Kacsatalp, Százlábú, Ugráló és Dobáló. A „Kéz a kézben” Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete szervezésében különböző kirakós és képességfejlesztő játékokat lehet majd játszani. Tánc-parádé lesz a Flamenco Táncklub helyszínen, ahol zenés, dobos ügyességi feladatokkal várják a táncos lábú csemetéket. A zentai Önkéntes Tűzoltó Testületnél kézzel pumpálós locsolótömlővel lehet majd célba lőni. A Horgász Egyesület pedig - milyen váratlan – pecázással, horgászással vár mindenkit. A tavalyi újoncok ismét visszatérnek, így ügyeskedni lehet majd a Smile Nagycsaládos Egyesületnél, a Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesületnél, ahol a legkülönlegesebb feladatok várják majd a gyereket a. Zenta és Csóka Méhész Egyesülete tevékenységükhöz kötődő ügyességi feladatokkal és egy kis mézkóstolóval csalogatja a kicsiket és a nagyokat. A Medica Netter orvosi rehabilitációs és fizikoterápiás magánrendelő ismerteti az érdeklődőknek a gyermek programjaikat, fejlesztéseiket, szolgáltatásaikat, illetve ügyességi játékokkal is kedveskednek nekik.

MOTORORSZÁG
A Motoklub Freedom jóvoltából ismerkedhetnek kicsik és nagyok a közlekedés szabályaival, valamint különböző gyorsasági motort, choppert, robogót nézhetnek meg és ülhetnek fel rá, fényképezkedhetnek le vele. A motoros klub jelszava „fő a biztonság”, ezért a motorokat csak kiállítják, beüzemelni nem fogják.

UGRÁLÓ BIRODALOM
Trambulinok és ugráló-várak sokasága is várja a Népkertbe látogató gyermekeket. Kicsik és nagyok egyaránt élvezik az önfeledt ugrándozást, mókázást, ezért bevethetik magukat az ugráló-várba, trambulinozhatnak, kanyaroghatnak a labirintusban.

FEL A MAGASBA !
Tapasztalt segítők biztosításával a gyermekek rekeszépítéssel feljuthatnak egy magas pontra, miközben átélhetik, hogy milyen is lehet a hegymászók hevederét használni.
Az idei évben ismét lesz mászófal, minden eddiginél magasabb, csak a legbátrabbaknak. Egy közel 50 méter hosszú kötélpályán lehet majd lecsúszni.

LOVAGLÁS
Hat lovon lehet majd kipróbálni, hogy milyen is lovagolni.

A rendezvény az előző évekhez hasonlóan teljesen ingyenes, a résztvevő gyermekek minden helyszínt és játékot térítésmentesen használhatnak. Sőt, az egyes helyszíneken garasokat (a fesztivál fizetőeszköze) gyűjthetnek, amelyeken a fesztivál közben a Fabatka-boltban kisebb - nagyobb ajándékokat is vásárolhatnak maguknak.