Kezdőlap | Események > Tisza-mente > Néhány nap és kezdődik a...

Néhány nap és kezdődik a Mosolytenger

Helyszín: Zenta,
Kezdés: 2016. június 12.Fejezés: 2016. június 12.Szervezet: CI-FI Civil Központ

 

Már csak néhányat kell aludniuk a gyermekeknek az idei Mosolytenger Gyermekfesztiválig. A rendezvény ezúttal sokszínű programokkal várja majd a legkisebbeket a zentai Népkertben.

Élvezettel játszanak a gyermekek a Mosolytenger Gyermekfesztivál egyik tavalyi programhelyszínén. Egy évvel ezelőtt több ezren voltak a rendezvényen. A szervezők idén is hasonlóan nagy látogatottságra számítanak, hiszen ezúttal is sokszínű programokkal készülnek a legkisebbek számára. Zsoldos Ferenc, elnök, Ci-Fi Civil Központ: „Lesznek régi, jól bevált helyszínek, lesz 150 játékhelyszínünk, lesz kb. 150 önkéntesünk is, lesz egyre több szponzorunk, támogatónk, amelyek új helyszíneket fognak lehozni, és én bízom benne, hogy a gyerekek is jönni fognak.”

Ennek érdekében az izgalmasabbnál izgalmasabb programokat kínáló játékhelyszínek mellett sokszínű színpadi produkciók is várják majd a látogatókat. Szalai Teodóra, munkatárs, Ci-Fi Civil Központ: „Lesznek táncos fellépések, színházi produkciók és különböző zenei programok, és 19 órától az Alma együttes fog fellépni, ezenkívül várjuk a bábhelyszínre is a gyermekeket, ahol bábelőadásokat tekinthetnek meg, lesz babahelyszín, külön gondolva a 0-3 évesekre, és a nagyobbaknak pedig ugyanazokkal a játékokkal készülünk, amelyeket már megszokhattak.”

 

PannonRTV felvétele

 

Ráadásul mindez teljesen ingyen, hiszen a résztvevőknek ezúttal sem kell belépőt vásárolniuk, a legügyesebbek különféle ajándékokat is nyerhetnek majd. Az idei, hetedik Mosolytenger Gyermekfesztivált június 12-én, vasárnap 14 és 20 óra között szervezik meg a zentai Népkertben, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Forrás: PannonRTV

 

PROGRAM

SZÍNPAD
14.00 A Mosolytenger Gyermekfesztivál himnusza – Megnyitó
14.10 Ispiláng gyermektánccsoport (Zenta)
14.20 Flamenco Táncklub mazsorett - csoportja (Zenta)
14.50 Az adai Aranykapu Művelődési Egyesület Pöttöm Néptánccsoportja (Ada)
15.00 Sulicsapat (Petőfi Sándor Általános Iskola Újvidék) - Békés Márta : Iskolabolygó (rendezte: Krizsán Szilvia)
15.30 A Merkúr és a Midnight Táncegyüttes csoportjai (Zenta, Mohol)
16.20 Brumi Bandi Band (Keszthely)
17.30 Szabadkai Gyermekszínház – Mi van a tojásban? - Vörös Imelda és Kocsis Endre előadásában
18.20 Venera Bike DOO. – eredményhirdetés
19.00 Alma Együttes (Budapest)

BÁBOZÓS SAROK
15.00 Kőleves - Vándor Bábszínház
16.00 A szeretetre vágyó süni - Gyermekmisszió
17.00 Mátyás király nálunk jár - Vándor Bábszínház
18.00 Ki az igazi barát? - Gyermekmisszió

VITÉZ LÁSZLÓ BÁBJÁTÉK-AUTOMAT
Reményeink szerint idei rendezvényünk egyik legkülönlegesebb produkciója lesz, ahogyan tavaly is az volt. Egy automatába bújt bábok fergeteges előadásukkal szórakoztatják majd az éppen arra sétáló látogatókat.

KÖZÉPKORI FALU
A St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület középkori korhű sátrainál kipróbálhatók a régi idők szabadtéri és táblás szórakozásai, az ókori és a középkori Európa kedvelt vásári legénykedései, időtöltései, valamint a közelmúlt magyar népi játékai.
A budapesti Toma és Csapata történeti játékkincs gyűjteménye, akár sok órás különleges időtöltést adhat bármely korosztályú és érdeklődésű, játszani nem rest vendégnek. Három játékmester szállítja tréfás és furfangos mókák nagyszámú gyűjteményét, lesz itt hordós móka és sorversenyek, sok-sok autentikus kellékkel.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark jurtája mellett a IX-X. századi magyarság életébe pillanthatnak majd be a látogatók. Korhű ruhába öltözött játékmesterek irányításával fognak fonalat készíteni, kézi orsót használni, valamint az elkészült fonalból körmönfonás technikájával saját tárgyat készíteni. A kisebbek pedig különböző nomád játékokat próbálhatnak majd ki. A szintén ópusztaszeri Csillagösvény labirintusának kitelepíthető logikai, feladatmegoldó játékaival is találkozhatnak a gyerekek.

CSODÁK PALOTÁJA
A Than Emlékház jóvoltából a fizika rejtelmeit bemutató helyszínen kicsik és nagyok egyaránt élmények között tekinthetnek be a természettudomány kínálta ismeretek közé, lesz többek között Csukott szemmel a kötélen, Stresszlabda, valamint kézműves foglalkozások.

TÁBLAJÁTÉK-BIRODALOM
Surányi Ferenc magyarországi feltaláló több mint 50 különböző táblás ügyességi játékkal készül a gyermekek számára. A játékok mind egyéni találmányok, csak nála lehet játszani velük, és erre most ismét Zentán is sort keríthetnek az érdeklődők. A feltaláló szomszádságában szórakoztató és különleges játékok tárháza várja a játékos kedvű gyerekeket.

DIGITÁLIS BIRODALOM
21. század gyermekének kínál kihívásokat egy Wii.
Digitális Okos Játék az óvodáskorúak számára lett kifejlesztve. Egy igazi magyar találmány. Tokenek segítságével próbálhatják majd ki azok játékos kedvűek, akiket már időben rabul ejtett a digitálsi világ.

LOGIKAI SAROK
Az Éld az Életed Egyesület sátránál játékos angol és német órák, micimackós kifestők, óriásbuborék fújás, szimatdoboz és kötélhúzás várja kicsik és nagyok is. A Legenda Civil Szervezetnél különleges társasjátékokat lehet majd kipróbálni szakavatottak vezetésével, valamint egy érdekes kvíz kihívás is várja nem csak a gyerekeket, hanem kísérőiket is. A West End nyelviskola röpke nyelvtanuló feladatokkal, énektanítással, tánccal és egyéb feladattal várja a gyerekeket. A Házitanítói Szolgálat rövid feladatokkal mutatja be az iskolásokanka, hogy kinek milyen a tanulási és szövegértési képessége. A zentai Sakk klub várja azokat, akik szeretik a sakkot és egy gyors játék alatt megmérettnék tudásukat a korosztályukkal illetve a felnőttekkel. Igazi különlegességként egy egy óriás sakk tábla is várja a gyerekeket. Tehetségek Határok Nélkül Egyesület logikai kihívásokkal egy kisenn „robbantással” és egyszerű kézműves feladatokkal várja a játékos kedvű apróságokat.

ÁLLATI MÓKA
A Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete szervezésében igazi kreatív sarok várja az oda látogatókat: tenyérlenyomatú állatok festése, állatok hajtogatása lufiból, állat kifestő, kérdés-válasz a szülőknek, kedvencrajzoló, szelektáló horgászat, találj be seprűvel játék és más meglepetések.

ZÖLD SZIGET
A Locator Város és Környezetvédő Egyesületnél Bábültetés, Kupak memóriajáték, Szappanbuborék készítés, Arcfestés és "Csökkentsd le" ökológiai lábnyomós játék várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, az Öko-Becse és a Zöldike Természetvédelmi Szervezet megmutatja, hogy mire is használhatóak a szemétnek vélt tárgyak ügyességi játékok keretében.

KÉZMŰVES FALU
A Rozetta Kézműves Társaság a gyermekeknek kidolgozott kézműves programmal színesíti a fesztivált. Ez a program több kézműves szakág bemutatójáról szól. Ezúttal fonálból kitűzőt, gyapjúból érdekességeket és kis macikat készíthetnek. A Ballangó civil szervezet helyszínéről számos kézműves alkotás vihető majd haza, a Gyermekmissziónál pedig további kézműveskedés fogadja a gyerekeket.

A Modellius Makett Klub figura-festéssel, a Modellező klub pedig habszivacs repülő készítésével várja az ügyes kezű lurkókat.

KÉZMŰVES VÁSÁR
A Rozetta Kézműves Társaság és a magyarkanizsai Meta Terra szervezésében a látogatók igényes kézműves termékeket is vásárolhatnak.

BABAVÁROS
A 0-3 éveseknek kialakított helyszínen a legkisebb gyermekek is játszhatnak képességeiknek megfelelően. A baba-sátorban rengeteg színes, zenélő, egymásba építhető kockák, formák, könyvek várják a piciket és szüleiket. S az idei évtől ezekért már garasokat is kaphatnak !
S ha kicsik ugrándozni szeretnének, ezt szolgálják a kis légvárak.
SZOPTATÓ HELYSZÍN és pelenkázó sarok is rendelkezésre áll az anyukáknak és babáiknak a fesztivál ideje alatt a KIOSZK épületében.

ÜGYI - FOGYI
A Tisza menti Nagycsaládosok Egyesülete és a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége és a Kolibri Egyesület festéssel, rajzolással és ügyességi feladatokkal várja a gyermekeket. Az Eszperantó Egyesületnél izgalmas és érdekes játékokat játszhatnak a gyerekek: asztali teke, labdaterelés söprűvel, képes dominó. A Gyermekbarátok Egyesülete pedig a következő ügyességi játékokkal várják a gyermekeket: Kacsatalp, Százlábú, Ugráló és Dobáló. A „Kéz a kézben” Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete szervezésében különböző kirakós és képességfejlesztő játékokat lehet majd játszani. Tánc-parádé lesz a Flamenco Táncklub helyszínen, ahol zenés, dobos ügyességi feladatokkal várják a táncos lábú csemetéket. A zentai és az moholi Önkéntes Tűzoltó Testületnél kézzel pumpálós locsolótömlővel lehet majd célba lőni. A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületénél az előző évhez hasonlóan egy kerekes székes akadálypálya teljesítésével szerezhetők meg a garasok.

MOTORORSZÁG
A Motoklub Freedom jóvoltából ismerkedhetnek kicsik és nagyok a közlekedés szabályaival, valamint különböző gyorsasági motort, choppert, robogót nézhetnek meg és ülhetnek fel rá, fényképeszkedhetnek le vele. A motoros klub jelszava „fő a biztonság”, ezért a motorokat csak kiállítják, beüzemelni nem fogják.

BRINGAVILÁG
A Venera Bike bicajait kipróbálva egy akadálypályát teljesítve mérettethetik meg magukat a versengi vágyók. A legjobb idővel rendelkező a nap végén egy igazán szuper meglepetésben részesülhet. Emellett persze lesz kifestő és lufi, lufi hátán.

UGRÁLÓ BIRODALOM
Trambulinok és ugráló-várak sokasága is várja a Népkertbe látogató gyermekeket. Kicsik és nagyok egyaránt élvezik az önfeledt ugrándozást, mókázást, ezért bevethetik magukat az ugráló-várba, trambulinozhatnak, kanyaroghatnak a labirintusban.

FEL A MAGASBA !
Tapasztalt segítők biztosításával a gyermekek rekeszépítéssel feljuthatnak egy magas pontra, miközben átélhetik, hogy milyen is lehet a hegymászók hevederét használni.
Az idei év újdonsága a 8 méter magas mászófal, amelyről egy közel 50 méter hosszú kötélpályán is lecsúszhatnak.

LOVAGLÁS
Tíz igazi nagy lovon lehet kipróbálni azt, hogy milyen is lovagolni.

TISZA LAND
Az idei év különlegessége, hogy a Mosolytenger nagy játékuniverzumába beköltözik a Tisza Automotive kis játékvilága, ahol a következő különleges játékokat próbálhatják ki a kedves látogatók: mocsárjárás, szlalon foci, rajzolás, karikadobálás Döntsd le a piramist!, vödörbe dobálás és trambulinok, légvárk.