Kezdőlap | Események > Tisza-mente > Oromiak első nagy világtalákozója

Oromiak első nagy világtalákozója

Helyszín: Orom,
Kezdés: 2017. augusztus 19.Fejezés: 2017. augusztus 19.

Augusztus 19-én, az oromi Arany János Általános Iskola udvarán tartják a oromiak első nagy világtalálkozóját, amelyre a szervezők szeretettel várnak minden jelenlegi és egykori oromit.

P r o g r a m

8 óra: Főzőverseny kezdete az iskolánál lévő kiserdő területén, borjú-, birka-, kecskepaprikás és roston sültek kategóriában. Nevezési díj: 500 dinár. Versenyen kívül is várjuk a főzni vágyó társaságokat, de a helyek korlátozottsága miatt bejelentkezés ajánlott a helyi közösség irodájában személyesen vagy telefonon, esetleg e-mailben, augusztus 15-éig.

10 óra: Kiállítás-megnyitó az iskolában, oldtimerek felvonulása a falu utcáiban.

11 óra: Ökumenikus istentisztelet és áldásosztás, majd szórakoztató műsor. Vendégeink: Baráth Emília operaénekesnő, Szabó Ede zeneművész, Kovács Frigyes színművész, Tolnai Ottó, Kossuth-díjas író, költő, dr. Forró Lajos történész. Alkalmi összeállításukkal mindannyian a műsor résztvevői előadásaikkal, csak úgy, mint a helybeli néptáncos gyerekek.

Emléktábla-avatás Bosznai József iskolaigazgató és tanító tiszteletére.

13 óra: Ebéd zeneszóval. Az ebéd ideje alatt élő zenével szórakoztatjuk a közönséget, közben a főzőverseny eredményhirdetése.

Gyermekprogram:

15.30 óra: Kézműves foglalkozások

17 óra: Sziráczky Katalin előadása

18 óra: A csókai Articsókák fellépése

19 órától: a Zenegér muzsikál a legkisebbeknek.

Érkezésekor keresse fel regisztrációs pultunkat, ahol előzetes regisztrációja alapján átveszi azonosítókártyáját, ingyenes kitűzőjét – hűtőmágnesét és kedvezményes ebédjegyét! Azonosítókártyája ingyenes belépést biztosít Önnek a Malomfesztivál aznap esti programjára!

Az egész napos program ideje alatt a kirakodóvásárban kézművesek kínálják termékeiket, Oromra és az eseményre emlékeztető ajándéktárgyak vásárolhatóak, de kürtőskalács és borjúpörkölt is a repertoáron szerepel, a gyerekeket légvárral, trambulinnal, csillámtetoválással, arcfestéssel várjuk. Lovas kocsival a falu és környéke is bejárható a fiákeresek jóvoltából.

Amit még kínálunk: jó hangulat, zene, barátkozás!