Kezdőlap | Események > Tisza-mente > Vajdasági magyar tájházak múltja,...

Vajdasági magyar tájházak múltja, jelene és jövője

XIV. szakmai találkozó

Helyszín: Ada,
Kezdés: 2015. október 17.Fejezés: 2015. október 17.Szervezet: Vajdasági Magyar Folklórközpont

A Magyarországi Tájházak Országos Szövetsége, a Vajdasági Magyar Folklórközpont - Szabadka, az Aranykapu Művelődési Egyesület - Ada értesíti az érdekelteket, hogy 2015. október 17-én, ADÁN kerül megszervezésre a VAJDASÁGI MAGYAR TÁJHÁZAK MÚLTJA, JELENE ÉS JÖVŐJE - című XIV. szakmai találkozó.

Az összejövetel elsődleges célja, hogy az érdekeltek ismereteket szerezzenek a rokonintézmények szakembereinek tapasztalatai alapján, előadásaik és beszámolóik által egy-egy még megoldatlan feladat megoldásához, hogy kérdéseikre megfelelő választ, további munkájukhoz szakmai útmutatót, illetve egyéb segítséget kapjanak. Továbbá, hogy az utolsó tanácskozás óta eltelt időszak eredményeiről, eseményeiről értesülhessenek az érdeklődő hazai és magyarországi szakemberek és érdekeltek, vidékünk tájházaival kapcsolatban.

Részben a már meglévő tájházak létrehozóinak figyelmét hívjuk fel az összejövetelre, továbbá azon közösségek képviselőiét, kiknek szándékában van a témával foglalkozni, tehát néprajzi-, helytörténeti gyűjtemény, vagy tájház létrehozását tervezik, ill. minden Érdeklődőét. Az egynapos találkozón való részvétel előzetes bejelentkezés alapján történik. Az összejövetel díjmentes, a résztvevők számára ebédet biztosítunk.


Érkezés, 2015. október 17. (szombat), 09:00-9:30 óra,
Helyszín: ADA, (Lenin u. 46.): A Vöröskereszt épülete.

Visszajelzését részvételi szándékáról mielőbb várjuk a Folklórközpont üzenetrőgzítő, vagy fax számán ( 024 530 866 ), e-mail címén, illetve a 065/3222377 és 064/4893477-es mobil számokon.

Érdeklődni a VMF e-mail címén:
vmf@vmf.org.rs, ezen kívül a 063 8 658 661-es mobilszámon lehet.