Kezdőlap | Események > Tisza-mente > X. Mosolytenger Gyermekfesztivál

X. Mosolytenger Gyermekfesztivál

Helyszín: Zenta,
Kezdés: 2019. június 09.Fejezés: 2019. június 09.Szervezet: CI-FI Civil Központ

 

Vajdaság egyik legnépszerűbb kisgyermekes családi programja!

2019. június 9-én (vasárnap) 14 órától a zentai Népkertben.

A rendezvény ingyenes, a játékok során szerzett garasokat a kicsik a Fabatkaboltban levő tárgyakra cserélhetik.
Mindenkit szeretettel várunk!

A gyermek mosolyánál nincs nagyobb kincs a világon!

Szervező: Ci-Fi Civil Központ

Folyamatosan bővülő program!

 

SZÍNPAD

14.00                     A Mosolytenger Gyermekfesztivál himnusza – Megnyitó

14.10 - 18.30         Színpadi produkciók

19.00                     Makám koncert (Budapest)

 

BÁBOZÓS SAROK

Jancsi Bohóc Bábszínház előadásai és foglalkozásai

 

TISZA LAND

Az idei évben már negyedszer épül be a  a Mosolytenger nagy játékuniverzumába a Tisza Automotive helyszíne. Minden évben egyre jobban készülnek a gyerekek szórakoztatására. A 2019-es kínálatuk: ügyességi, logikai játékok, óriás csúszda, csónakos medence a kisebbeknek és kicsit nagyobb gyerekeknek való motocross pálya, visszahozzák sokak kedvencét a bungee trambulint és lesz egy újdonság is: a pofozógép - egy kör alakú medencében egyensúlyozva kell lehajolni vagy ugrani a karok elől, aki elvétette pottyan a “medencébe”

 

VITÉZ LÁSZLÓ BÁBJÁTÉK-AUTOMATA

Reményeink szerint idei rendezvényünk egyik legkülönlegesebb produkciója lesz, ahogyan az előzőekben is az volt. Egy automatába bújt bábok fergeteges előadásukkal szórakoztatják majd az éppen arra sétáló látogatókat.

 

KÖZÉPKORI FALU

A St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület bemutatókat és fegyver próbákat tart, íjászkodik. Mellettük egy magyarkanizsáról érkező csapat pajzsokat, fokosokat és egyéb középkori fegyvereket mutat be, valamint adai segítőknek köszönve profi íjakat próbálhatnak ki az érdeklődő kicsik és nagyok.

 

CSALÁDI KÖR

A Családi Kör hetilap szerkesztősége tavaly először vett részt a Mosolytenger Fesztiválon. Úgy megtetszett neki a rendezvény, hogy idén szórakoztatjákat majd a gyerekeket. A lapban évek óta szerepelnek gyerekeknek szánt feladványok, s amióta Ábel István készíti ezeket, egyre többen jelezték, hogy a célcsoporthoz tartozó gyerekek nagyon kedvelik a különféle feladatokat. A Családi Kör szerkesztősége a rendezvényre az elmúlt fél évben megjelent feladványokból válogatta ki.

 

AGANCSOS JÁTSZÓHÁZ ÉS MŰHELY

Csodálatos, különleges és igazán egyedi játszóházat és műhelyt fognak működtetni ismét magyarországi vendégeink, akiknél bepillantást nyerhetnek a gyerekek a régi idők kötélverő szakmájába, ki is próbálhatják, készíthetnek is maguknak karkötőt, övet, nyakláncot. Ez nem minden, mert a bőrös szakma rejtelmei is felcsillanhatnak az alkotni vágyók előtt. Higgyétek el, megéri, tavaly csodák születtek sátrukban!

 

TÁBLAJÁTÉK-BIRODALOM

Surányi Ferenc magyarországi feltaláló több mint 50 különböző táblás ügyességi játékkal készül a gyermekek számára. A játékok mind egyéni találmányok, csak nála lehet játszani velük, és erre most ismét Zentán is sort keríthetnek az érdeklődők. A feltaláló szomszédságában szórakoztató és különleges játékok tárháza várja a játékos kedvű gyerekeket. Idén csatlakozik a birodalomhoz a magyarkanizsai Vinter János, aki szintén saját készítésű játékait hozza.

 

LOGIKAI SAROK

A zentai Sakk klub várja azokat, akik szeretik a sakkot és egy gyors játék alatt megmérettetnék tudásukat a korosztályukkal illetve a felnőttekkel. Igazi különlegességként egy óriás sakk tábla is várja a gyerekeket.

 

ÁLLATI MÓKA

A Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete szervezésében különleges fa játékokat lengőtekét és ördöglakatok sokaságát lehet majd kipróbálni..

 

ZÖLD SZIGET

Az Öko-Becse és a Zöldike Természetvédelmi Szervezet megmutatja, hogy mire is használhatóak a szemétnek vélt tárgyak ügyességi játékok keretében és még arcfestés is lesz.

 

KÉZMŰVES FALU

A Rozetta Kézműves Társaság a gyermekeknek kidolgozott kézműves programmal színesíti a fesztivált, mint amilyen pl. a körmöcskézés  Ez a program több kézműves szakág bemutatójáról szól. A Gyermekmissziónál további kézműveskedés fogadja a gyerekeket. Az A Modellező klub pedig habszivacs repülő készítésével várja az ügyes kezű lurkókat és szüleiket, mert ez közös munka lesz! Az adai Kreasztolnál amellett, hogy hazavihető alkotások készíthetők lesz fahoki és célbalövés is. A Csipet-csapat Művelődési Egyesületnél pl. a lányok hajpántokat készíthetnek majd.

 

KÉZMŰVES VÁSÁR

A Rozetta Kézműves Társaság szervezésében a látogatók igényes kézműves termékeket is vásárolhatnak. 

 

BABAVÁROS

A 0-3 éveseknek kialakított helyszínen a legkisebb gyermekek is játszhatnak képességeiknek megfelelően. A baba-sátorban rengeteg színes, zenélő, egymásba építhető kockák, formák, könyvek várják a piciket és szüleiket. S az idei évtől ezekért már garasokat is kaphatnak !

S ha kicsik ugrándozni szeretnének, ezt szolgálják a kis légvárak.

Idei újdonság a Zentai baba-mama klub szervezésében működő helyszín, ahol kifejezetten a kicsik gyűjthetik a garasokat és anyukák nyugodtan szoptathatnak, pelenkázhatnak. Valamint a helyszínhez csatlakozik az Otthonoktatók Egyesülete, ahol pedig sógyurmázni és az otthonoktatásról lehet majd beszélgetni. 

 

ÜGYES LÉGY!

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége és a Kolibri a Családokért Egyesület festéssel, rajzolással, karkötő készítéssel és ügyességi feladatokkal várja a gyermekeket. Az Eszperantó Egyesületnél izgalmas és érdekes játékokat játszhatnak a gyerekek: logikai játékok, tapadós íjak, szivacs kardok.  A Gyermekbarátok Egyesülete pedig a következő ügyességi játékokat kínálja a gyermekeknek: Kacsatalp, Százlábú, Ugráló és Dobáló. A „Kéz a kézben” Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete szervezésében különböző kirakós és képességfejlesztő játékokat lehet majd játszani. A zentai Önkéntes Tűzoltó Testületnél kézzel pumpálós locsolótömlővel lehet majd célba lőni, babzsákokkal célba dobni stb. A tavalyi újoncok ismét visszatérnek, így ügyeskedni lehet  majd a Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesületnél, ahol a legkülönlegesebb feladatok várják majd a gyereket a. A Zentai Evangéliumi Imaháznál ügyességi és mozgásos kihivásokkal lehet szembenézni. Zenta és Csóka Méhész Egyesülete tevékenységükhöz kötődő ügyességi feladatokkal és egy kis mézkóstolóval csalogatja a kicsiket és a nagyokat. A Medica Netter orvosi rehabilitációs és fizikoterápiás magánrendelő ismerteti az érdeklődőknek a gyermek programjaikat, fejlesztéseiket, szolgáltatásaikat, illetve legalább nyolc különböző ügyességi játékkal is kedveskednek nekik.

 

MOTORORSZÁG

A Motoklub Freedom jóvoltából ismerkedhetnek kicsik és nagyok a közlekedés szabályaival, valamint különböző gyorsasági motort, choppert, robogót nézhetnek meg és ülhetnek fel rá, fényképezkedhetnek le vele. A motoros klub jelszava „fő a biztonság”, ezért a motorokat csak kiállítják, beüzemelni nem fogják.

 

SPORT MINDENKINEK

Két ping-pong asztal és szakavatott segítők várják majd a sport iránt érdeklődőket a Zentai Asztalitenisz Klub jóvoltából.

 

UGRÁLÓ BIRODALOM

Trambulinok és ugráló-várak sokasága is várja a Népkertbe látogató gyermekeket. Kicsik és nagyok egyaránt élvezik az önfeledt ugrándozást, mókázást, ezért bevethetik magukat az ugráló-várba, és a temérdek mennyiségű trambulinba.

 

FEL A MAGASBA !

Tapasztalt segítők biztosításával a gyermekek rekeszépítéssel feljuthatnak egy magas pontra, miközben átélhetik, hogy milyen is lehet a hegymászók hevederét használni.

Az idei évben ismét lesz egy magas mászófal és hozzá egy 30 méteres kötélpálya a földre érkezéshez.

 

LOVAGLÁS

Hat lovon lehet majd kipróbálni, hogy milyen is lovagolni.

  

A rendezvény az előző évekhez hasonlóan teljesen ingyenes, a résztvevő gyermekek minden helyszínt és játékot térítésmentesen használhatnak. Sőt, az egyes helyszíneken garasokat (a fesztivál fizetőeszköze) gyűjthetnek, amelyeken a fesztivál közben a Fabatka-boltban kisebb - nagyobb ajándékokat is vásárolhatnak maguknak illetve ezekkel fizetve használhatják a legnépszerűbb játékokat.