Kezdőlap | Események > Tisza-mente > XIII. Nemzetközi Kukoricafesztivál

XIII. Nemzetközi Kukoricafesztivál

Helyszín: Magyarkanizsa ,
Kezdés: 2018. október 05.Fejezés: 2018. október 07.

Időpont: 2018. október 5−7. (péntek−vasárnap)
Szervező: Tisza Néptáncegyesület

Támogató:  a magyarkanizsai önkormányzat, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Nemzeti Tanács és a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatás és Nemzeti Kisebbségi Titkárság

A háromnapos rendezvény célja a kukoricához, a kukorica betakarításához kapcsolódó hagyományok, népszokások bemutatása, népszerűsítése, hogy a már elfeledett szokás ismét életre keljen, része legyen mindennapjainknak, s a rohanó világunk egy színes pontjává váljon, ahonnan ismét erőt meríthet a megfáradt ember.

A rendezvény részletes programja:

Október 5-e, péntek

19.00 óra:  Kilincsangyal és barátai- kiállításmegnyitó Tandi Andrea magyarkanizsai babakészítő műveiből (Művészetek Háza, előcsarnok)

19.30 óra: Készíts Bábut! – a képzőművészeti pályázatra beérkezett alkotások kiállítása a Mátyás király és az igazmondó juhász című meséhez, amelyek életre kelnek a Gondolat-Jel Társulat közreműködésével

21.00 óra: Népzenei koncert és táncház a Pendergő zenekarral (J. J. Zmaj Általános Iskola udvara, Nagysátor)

 

Október 6-a, szombat

10.00–10.30 óra: Énekes-táncos hívogató a külföldi és hazai vendég együttesek részvételével (Piac tér)

11.00–11.30 óra: A XIII. Nemzetközi Kukoricafesztivál hivatalos, ünnepi

megnyitója (kispark)

10.00–12.00 óra: Szakelőadások a kukoricáról (a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont Tangazdaságának előadóterme)

10.00–18.00 óra: Kézműves kirakodóvásár és alkotóműhelyek, kukoricából készült étkek bemutatója (kispark)

11.30–13.30 óra: Játékos vetélkedők a kisparkban (fosztás, morzsolás, lapátolás, csutkavárépítés és egyéb ügyességi játékok várják az érdeklődőket (értékes nyereményekkel)

15.00 óra: Eredményhirdetés – Készíts Bábut! – képzőművészeti pályázat  • Ügyességi vetélkedők • A legfinomabb hagyományos és reform görhe 2018. (Városháza előtti tér)

15.30–18.00 óra: Koncert és hangszerbemutató - Rozsdamaró zenekar – Szeged, Tökvicsori-faragás, és folk-koncertek (tánc, ének, muzsika) – kispark és a Városháza előtti tér (Gyerekcsoportok – Üllés, Szeged, Deszk, Budaörs, Ada, Zenta, Horgos, Martonos, Kispiac, Oromhegyes, Magyarkanizsa)

19.00 óra: Vajdasági népzenészek gálaműsora (Helyszín: Művészetek Háza, nagyszínpad)

21.00 – 01.30 óra: Koncert és táncház a Bajkó zenekarral és Sőregi Annával – Budapest (J. J. Zmaj Általános Iskola udvara, Nagysátor)

A Modern Folking projekt részeként, az első Fonó Klub Magyarkanizsán a Kukoricafesztiválon valósul meg.

A projekt az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program résztámogatásának köszönhetően valósul meg. A projekt lebonyolítói a Katolikus Ifjúsági Alapítvány, a Dombos Polgárok Egyesülete és a Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület.

 

Október 7-e, vasárnap

17.00 óra: Néptáncgála – a meghívott külföldi és hazai néptáncegyüttesek közös

gálaműsora (Helyszín: Művészetek Háza, nagyszínpad)

 

A belépés mindegyik programra díjtalan.