Kezdőlap | Események > Tisza-mente > Zentán vendégszerepel a Kárpátaljai...

Zentán vendégszerepel a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház

Helyszín: Zenta,
Kezdés: 2018. szeptember 27.Fejezés: 2018. szeptember 27.Szervezet: Keresztény Értelmiségi Kör

 

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Keresztény Értelmiségi Kör közös szervezésében Zentán vendégszerepel a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház.

A zentai alkotó, Verebes Ernő: Gerendák című darabját mutatják be a vajdasági közönségnek.

(A tartalomból: A búza lisztté, a liszt lélekké lesz egy templommá alakuló malomban. A XX. század elején egy szélmalmot, melynek ideje lejárt, imaházzá alakítanak át az alföldön. A püspök egy börtönviselt, kétes előéletű papot, András atyát vezényli oda, lássa el a lelkipásztori feladatokat. A malmot addig működtető szélmolnár, Jósika, azonban a családjával együtt szintén szeretne ott maradni a templommá változtatott malomban. Az atya nem tud velük mit kezdeni, de végül megengedi, hogy maradjanak. Jósika személye egyre titokzatosabb a számára, s már nem tudja, hogy igazából ő vagy az újonnan kinevezett sekrestyés áll-e közelebb ahhoz a világhoz, amelyben hinnie kéne. A rendező, Rideg Zsófia)

Az előadás után a szerző és a színészek részvételével közönségtalálkozóra kerül sor, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A vendégjátékra 2018. szeptember 27-én, 19:30 órai kezdettel kerül sor a Zentai Magyar Kamaraszínház nagytermében.

A belépés díjtalan, azonban a korlátozott férőhely miatt, jelentkezéshez kötött.

Azok, akik szeretnék megtekinteni az előadást, munkaidőben a KÉK iroda telefonszámán: 024/552-539, illetve az email címén: kek@tippnet.rs jelentkezhetnek, 2018. szeptember 20-áig.