Kezdőlap | Felhívások > A MI KARÁCSONYUNK

A MI KARÁCSONYUNKkarácsony

GYERMEKRAJZPÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Jelentkezési határidő: 2021-01-25 00:00:00Pályázók köre: 3 és 14 év közötti, határon túli magyar gyermekekKapcsolat: kamme.alapitvany@gmail.com vagy +36-1-328-0164Kiíró: Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány
Katona Józsa Andrea: A mi karácsonyunkKatona Józsa Andrea: A mi karácsonyunk

 

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány célja a Kárpát-medence keresztény értékeinek megőrzése, bemutatása, a magyar nemzeti egység elősegítése, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátás, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatásaa keresztény magyar kultúra új, maradandó értékeinek létrehozása érdekében.

 

A „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása” projekt keretében az alapítvány GYERMEKRAJZPÁLYÁZATOT hirdet 3 és 14 év közötti, határon túli magyar gyermekek részére karácsonyhoz kapcsolódva.

 

Megkérjük az óvónőket és tanárokat, hogy segítsék ezen rajzpályázat eredményes létrejöttét, a gyermekek minél nagyobb létszámú részvételét. Tanítványaikat serkentsék a rajzolásra. Segítsék a gyermekek munkálkodását és adjanak tág teret az alkotó ösztönösségnek.

 

Kedves Gyermekek! A szeretetet, az összetartozást elsőként a családban élitek, éljük meg. Szenteste maga a megvalósult és beteljesedett csoda, a Megváltó születésének napja. Szeretnénk, ha megosztanátok velünk, hogyan élitek meg a karácsonyt a családotok körében, milyen népszokásokat tartotok, mit jelent számotokra Jézus születésének ünnepe, a Szent Család ünnepe.

 

Készíthettek rajzot, festményt, A/4-es és A/3-as méretben.

 

A rendező a beküldött gyermekrajzok válogatásából virtuális és hagyományos kiállítást is szervez. Három kategóriát különböztetünk meg: 3-6 év, 7-10 év, 11-14 év közötti gyermekek. A zsűri mindhárom kategóriában 3-3nyertest hirdet, összesen 9 főt, akik ajándékcsomagot kapnak.

 

Beküldési határidő: 2021. január 25.

 

A nevezés díjmentes. A nevezés a kitöltött, aláírt, nevezési lap és a gyermekrajz(ok) egyidejű beküldésével érvényes a KÁMME Alapítvány címére (1016 Budapest Aladár u. 17). A nevezés csak a határidőkig megérkezett gyermekrajz(ok) és nevezési lap esetén érvényes.

 

A nevezési lap letölthető a www.kamme.keesz.hu honlapról. A kitöltött, aláírt nevezési lap postán is megküldhető a kategóriák beküldési határidejéig. A18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselője a pályázat és a nevezési lap beküldésével hozzájárul a gyermek és a saját személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá a gyermek nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

 

A18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselője a gyermekrajz(ok) beküldésével nyilatkozik arról, hogy azt a gyermeke készítette.

 

A 18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselője a gyermekrajz(ok) és az aláírt nevezési lap beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a rendező a beküldött gyermekrajz(oka)-t térítésmentesen, szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, földrajzi és időbeli korlátozás nélkül, a gyermek nevének feltüntetésével:

 

•a kiállítás és/vagy kiállítás-sorozat anyagába beválogassa és a kiállítás(ok) részeként bemutassa;

•a pályázattal, a „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása” projekttel és a kiállítással kapcsolatos on-line és nyomtatott publikációkban felhasználja;

•a pályázat és a „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása” projekt online és nyomtatott archívumában megőrizze;

•nyilvánossá tegye a KÁMME és/vagy a KÉSZ honlapján;

•a pályázat és/vagy a „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása ”projektkatalógusába, kiadványába beválogassa és ott publikálja;

•a pályázat és/vagy a „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása ”projekt elszámolásában, szakmai beszámolójában megjelentesse. A gyermekrajz(ok) ettől eltérő célokra való felhasználására a KÁMME csak a 18. életévét be nem töltöttpályázó törvényes képviselőjével kötendő külön írásbeli megállapodás alapján jogosult.

 

A zsűrizés: A zsűri pontozással (1–10) dönt a pályázatra és kiállításra kerülő gyermekrajzokról. A pályázatra beküldött gyermekrajz(ok) nem automatikusan kerülnek kiállításra! A zsűri döntése ellen nem lehet fellebbezni.

 

A zsűri tagjai:

Dr. Bába Szilvia, a Duna Palota ügyvezetője

Gedai Csaba fotóművész

Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész

Keresztes Dénes, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökhelyettese

Madarassy István Kossuth-díjas ötvös-és szobrászművész

Molnár János festő-és grafikusművész

 

Minden résztvevő elektronikus emléklapot, a díjazottak nyomtatott okleveletés ajándékcsomagot kapnak.

 

A 18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselője a gyermekrajz(ok) és a nevezési lap beküldésével elfogadja a részvételi feltételeket.

 

További információ: kamme.alapitvany@gmail.com vagy +36-1-328-0164

Értesítés az eredményről a KÁMME honlapján, facebook-oldalán és email-ben.

Kiállítás várható helyszíne: Józsa Judit Galéria (1053 Budapest, Városház u. 1.).

 

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával

Csatolmányok: