Kezdőlap | Felhívások > A Nemzetpolitikai Államtitkárság...

A Nemzetpolitikai Államtitkárság felhívása - Külhoni magyar történetek

Jelentkezési határidő: 2019-10-30 00:00:00Pályázók köre: Külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatókKapcsolat: nemzetpolitika@me.gov.huKiíró: Nemzetpolitikai Államtitkárság

 

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága felhívást hirdet külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók számára, akiktől olyan írást, interjút vagy akár videót, kisfilmet vár, amely izgalmas, példaértékű külhoni magyar történetet, személyt, családot vagy közösséget mutat be.

Felhívásunk célja, hogy a beérkező történeteken keresztül közelebbről megismerjük a külhoni magyarság mindennapi életét, valamint megjelenési felületet, bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk az írás, újságírás iránt érdeklődő, tehetséges külhoni magyar fiatalok számára.

Az írások terjedelme – amelyeket néhány jó minőségű, publikálható fotóval együtt várjuk – minimum 5000, maximum 12 000 karakter lehet.

A videók/kisfilmek terjedelme minimum 3, maximum 8 perc.

A beérkező legjobb anyagokat közzétesszük a Külhoni Magyarok honlapon, a legszínvonalasabb írások szerzői pedig részt vehetnek a Nemzetpolitikai Államtitkárság őszi, 2019. november 22-24. között megrendezésre kerülő szakmai hétvégéjén és továbbképzésén Egerben, ahol számos izgalmas program, előadás részesei lehetnek. A szakmai hétvége minden költségét a Nemzetpolitikai Államtitkárság állja.

Beküldési határidő: 2019. október 30.

Felhívásunkkal az egyetemistákon és főiskolásokon kívül a teljes határon túli és anyaországi magyarsághoz is szólni kívánunk. Bárki, aki ismer olyan külhoni magyar személyt, közösséget, érdekes történetet, amelyet érdemes lenne szélesebb körben bemutatni, elküldheti javaslatát – vagy akár a kész írást, anyagot – a nemzetpolitika@me.gov.hu címre.

A legjobb beküldött munkák a honlapon való közzététel mellett közönségszavazáson vesznek részt új Facebook oldalunkon.

Tartsanak velünk!