Kezdőlap | Felhívások > A Vajdasági Magyar Diákszövetség...

A Vajdasági Magyar Diákszövetség – VaMaDiSz – megalapításának 20. évfordulója

Nyilvános felhívás

Kiíró szervezet: Vajdasági Magyar Diákszövetség - VaMaDiSzKapcsolat: vamadisz@gmail.com

A Vajdasági Magyar Diákszövetség – VaMaDiSz 1997. november 27-én került megalapításra Újvidéken. Ezt követően Szabadkán és Nagybecskereken is magalakultak a helyi tagszervezetek és diákirodák. Olyan programok születtek meg abban az idöszakban, amelyek 20 év után is hatalmas jelentőséggel bírnak a vajdasági magyar közösség számára: Felsőoktatási Tájékoztató Körút, Felsőoktatási Tájékoztató Füzetek, Help Me – felsőoktatási beilleszkedési program, újvidéki Gólyabál, 1Biztos Általános Műveltségi Vetélkedő, a Vajdasági Ifjúsági Fórummal közös szervezésben álló Vajdasági Szabadegyetem.

A 20 év alatt számos generáció és több 100 diák, egyetemi hallgató volt aktív tagja diákszervezetünknek. Az alapítók és az őket követő generációk munkájának, kitartásának és folytonos együttműködésének köszönhetően a VaMaDiSz 20 év után is a vajdasági közélet egyik meghatározó civil szervezete, a kisebbségi jogok élharcosa, az ifjúsági és közösségi élet egyik építője.

A 20. évforduló alkalmából, a diákszervezet alapítói, volt vezetői és minden elődünk előtt tisztelegve évkönyvet készítünk és egy ünnepséget szervezünk. Ezúton szeretnénk felhívni mindenki szíves figyelmét, kérni az alapítókat és a VaMaDiSz korábbi vezetőit, tagjait, hogy jelentkezzenek nálunk annak érdekében, hogy a diákszervezet történelmét minél részletesebben és pontosabban mutathassuk be és mindenkit elérhessünk, aki a VaMaDiSz tevékenységéhez munkájával hozzájárult. Legyen teljes a 20. évforduló ünnepsége!

Kérjük, jelentkezzenek a vamadisz@gmail.com címen.

Köszönettel,
Sóti Attila, a VaMaDiSz elnöke

 

Keltezés: 2017.08.25., Újvidék