Kezdőlap | Felhívások > Erdélyi zarándoklat

Erdélyi zarándoklat

Kiíró szervezet: Keresztény Értelmiségi KörKapcsolat: 024/552-539, kek@tippnet.rs
PlakátPlakát
 
2016. június 27 – július 2.

A Keresztény Értelmiségi Kör hatnapos körutat és zarándoklatot szervez Erdélybe.

1. nap
Indulás Szabadkáról 05:00 órakor a Püspökség épülete elől. Utazás Zentán és Nagykikindán át. Határátkelés Zsombolyánál (Óraátállítás). Temesvár Történelmi Központjának megtekintése. Lugoj és Déva érintésével érkezés Vajdahunyadra, a Vár megtekintése. Vacsora és szállás Csernakeresztúron.

2. nap
Reggeli után indulás Gyulafehérvárra (székesegyház megtekintése). Balázsfalva és Meggyes érintésével utazás Segesvárra (a történelmi város megtekintése). Istentisztelet, ebéd. Székelyudvarhely érintésével utazás Gyergyószárhegyre. Vacsora és szállás Gyergyószárhegyen.

3. nap
Reggeli után indulás Csíksomlyóra, kegytemplom meglátogatása és a Hármashalom oltár (Pünkösdi búcsú székhelye) meglátogatása. Mise, majd ebéd. A Madélyfalvi emlékmű és a Maros forrása megtekintése után visszatérés Gyergyószárhegyre. Vacsora és szállás Gyergyószárhegyen.

4. nap
Reggeli után indulás Gyergyószárhegyről a Gyilkos-tóhoz és a Békás szorosba. Ebéd Gyergyószentmiklós – rövid séta. Ditrói Nagy Székesegyház megtekintése és Tatárdomb meglátogatása. Szárhegyi Ferences Kolostorban szentmise. Lázár Kastély megtekintése. Néptáncbemutató és közös néptánc-est. Vacsora és szállás Gyergyószárhegyen.

5. nap
Reggeli után indulás Gyergyószárhegyről a Maros Folyó festői völgyében Kolozsvár felé. Útközben megtekintjük a Marosvécsi Kemény János kastélyt. Kolozsváron a Házsongárdi temető és a központ: Mátyás Király szobra és Szent Mihály templom megtekintése. Szentmise, vagy Istentisztelet. Ebéd. Vacsora/szállás Torockón.

6. nap
Reggeli után indulás Torockóról. Torda, sóbánya megtekintése. Nagyenyed, városnézés. Ebéd. Hazautazás Szabadkára.

A 6 napos út ára: 210 euró a KÉK tagjainak, illetve 230 euró azoknak, akik nem tagjai a szervezetünknek.
Előleg: 100 euró, amit legkésőbb április 30-ig kell befizetni.

Az ár magába foglalja: Viteldíj, útiköltség, 5 éjszakai elszállásolás 2-3 ágyas szobákban vacsorával és reggelivel, teljes ellátás hétfő estétől hazaindulásig , belépőjegyeket, 6 nap idegenvezetés, szervezési költségek.

Az ár nem tartalmazza: Az utasbiztosítást.

Jelentkezni lehet: az autóbusz megteltéig. Bővebb információk minden munkanapon 8-14 óra között a 024/552-539 telefonon a KÉK irodájában, vagy a kek@tippnet.rs e-mail címen, illetve a KÉK helyi elnökségeinél.