Kezdőlap | Felhívások > Felhívás a Szép Szó Műhelyre

Felhívás a Szép Szó Műhelyre

Jelentkezési határidő: 2017-07-25 00:00:00Kiíró szervezet: Vajdasági Magyar Versmondók EgyesületeKapcsolat: 024/738-003, 063/1235970, vmve.versmondo@gmail.comKiíró: Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete idén XXIX. alkalommal szervezi meg hagyományos tehetséggondozó műhelyét a kishegyesi Kátai tanyán augusztus 12-től 19-ig.

A Magyar Nemzeti Tanács a „Szép Szó Műhely”-t, kiemelt jelentőségű vajdasági magyar gyermek és ifjúsági rendezvényként határozta meg. A Szép Szó a költészet és a próza továbbítását művelő, a pódiumművészetek iránt nyitott vajdasági fiatalok egyetlen közös műhelye. Délelőtt beszédtechnikai foglalkozások folynak Raffai T. Ágnes színművész vezetésével, délután egyéni versfelkészítés lesz Barta Júlia nyugalmazott óvónővel, Magyar Életfa – díjas felkészítő tanárral, Fehér Farkas Hajnalka Ratkó-díjas versmondóval, Tóth Péter Lóránt Radnóti-díjas versmondóval, Kormos Irén és Simonyi Lili többszörösen díjazott versmondókkal ,valamint Hajvert Ákos Radnóti – díjas versmondóval. Fő munkaidőben a táborban három csoportban folyik a munka, minden korcsoport elkészít egy-egy produkciót, melyet a gálán bemutatnak a szülőknek, az idősebb korosztály pedig tájolni is fog vele.

A csoportvezetők hazai és anyaországi előadók lesznek. Bori Fekete Ágnes drámatanár és Hajvert Lódi Andrea drámapedagógus foglalkozik majd a legfiatalabbakkal, a kiskamaszokkal Lőrinc Tímea színművész, a zentai Magyar Kamaraszínház tagja, a nagykamaszokkal Molnár Krekity Olga Radnóti-díjas versfelkészítő, a középiskolásokkal és idősebbekkel pedig Kovács Frigyes Jászai Mari-díjas színművész foglalkozik majd.

A táborvezető Hajvert Ákos.

Várjuk a 9 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését Vajdaság és a Kárpát-medence minden területéről! A résztvevők hozzanak magukkal verseket, így a műhelyben felkészülhetnek az őszi versenyekre!

Részvételi díj 65 euró dinár ellenértéke. Táborba érkezés: augusztus 12-én 15 és 17 óra között.

A jelentkezési határidő július 25. Érdeklődni lehet Barta Júliánál tel.: 024/738-003, Csőke Csillánál tel.: 063/1235970, vagy Hajvert Ákosnál a 069/3050966-os telefonszámon. Jelentkezni a www.vmmi.org weboldalról vagy a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete facebook oldaláról letöltött jelentkezési lappal lehet a vmve.versmondo@gmail.com email címre.

Szép Szó. Egy biztos hely.