Kezdőlap | Felhívások > Felhívás a Vajdasági...

Felhívás a Vajdasági Fogyasztóvédelmi Diákversenyre

Jelentkezési határidő: 2019-05-10 00:00:00Pályázók köre: Középiskolás diákokKiíró szervezet: Vajdasági Magyar Pedagógusok EgyesületeKapcsolat: fogy.verseny@gmail.com

A GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom keretében hetedik alkalommal rendezik meg a tartományi szintű középiskolás diákversenyt, melynek témája a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megfigyelés, kutatás, elemzés.

A diákok önállóan vagy párban kutatást végeznek. Vizsgálják mindazon tényezőket, melyek a fogyasztók jogaival, érdekeivel ellenkeznek, nem etikusak, veszélyeztetik az egészséget és a környezetet, továbbá tetten érik a törvénytelenségeket, visszaéléseket, rámutatnak a lehetséges megoldásokra. A téma megközelíthető a közgazdaságtan, a jogtudomány, a biológia, a kémia, a környezetvédelem, az orvostudomány és más szakterületek szempontjából is. A diákok mentor segítségét vehetik igénybe. A verseny célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a fogyasztóvédelem, a tudatos vásárlás, az egészségmegőrzés, a környezetvédelem, az emberi jogok érvényesítése iránt.

A jelentkezők a kitöltött jelentkezési lapot és a szakdolgozatot, valamint az elektronikus prezentációt 2019. május 10-ig elektronikus formában a következő címre küldhetik be: fogy.verseny@gmail.com

A szakdolgozat terjedelme ne haladja meg a 15 oldalt, és az elektronikus prezentáció ne haladja meg a 10 megabájtot. A szakdolgozat és a prezentáció elejére, a cím alá oda kell írni a tanulók nevét, az osztályt, az iskolát és a felkészítő tanár nevét.

A szakdolgozatok alapján a legjobbak meghívást kapnak a verseny második részére, a szóbeli döntőre, ahol szakemberekből álló versenybizottság értékeli a felmutatott teljesítményt. A szóbelin lehetőség lesz fényképek, poszter, elektronikus prezentáció, tárgyi eszközök, dokumentumok bemutatására, a vizsgálati eredmények elemzésére. 

A döntő az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban (Njegoš utca 22.) kerül megrendezésre a GENIUS konferencia keretében, 2019. május 18-án.

Mindegyik résztvevő oklevelet kap, és könyvjutalomban részesül, a legsikeresebbeknek értékes ajándék jár. További információk Dr. Muhi B. Béla főszervezőtől kaphatók (tel. 021 47 90 640).

A verseny támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Magyarország).

A versenyhez kapcsolódó információk, segédanyagok és szakmai jellegű írások megtalálhatók az e-learning rovatban.

A tavalyi verseny beszámolóje megtekinthető itt: http://www.fokusz.info/index.php?cid=1277750475&aid=1687488627