Kezdőlap | Felhívások > Felvételi pályázat az Apáczai...

Felvételi pályázat az Apáczai Diákotthonba a 2019/2020 tanévre

Jelentkezési határidő: 2019-08-24 00:00:00Pályázók köre: Újvidéken tanuló magyar ajkú egyetemistákKiíró szervezet: Vajdasági Magyar Pedagógusok EgyesületeKapcsolat: Telefon: 021/548-259, e-mail: nsvmpe@gmail.comKiíró: Apáczai Diákotthon

 

Az újvidéki Apáczai Diákotthon pályázatot hirdet egyetemi hallgató, valamint középiskolás lányok és fiúk felvételére a 2019/2020-as tanévben

 

Pályázni a Felvételi jelentkezési lap kitöltésével lehet, amely letölthető innen (jelentkezési lap letöltése). A Felvételi jelentkezési lapot és az ott feltüntetett mellékleteket a következő címre küldjék:

Apáczai Diákotthon, 21000 Novi Sad, Ćirpanova 54.

További információk a 021/548-259 telefonszámon vagy a nsvmpe@gmail.com villámposta címen kérhetők.

A pályázat beérkezésének határideje: 2019. augusztus 24.

A Diákotthon 2000-ben nyitotta meg kapuit azon magyar ajkú fiatalok előtt, akik tanulmányaikat az Újvidéki Egyetemen folytatják. Intézményünk két különálló részre, egy lány- és egy fiúkollégiumra tagolódik. Névadója Apáczai Csere János, a magyar művelődés kiemelt személyisége, a tudományosság és nevelés úttörője, az első magyar enciklopédista. A kollégiumban 4 ágyas szobákra osztva 80 hallgató számára tudunk lakhatási lehetőséget biztosítani. Lakóinknak mosógéppel ellátott fürdőszobák állnak rendelkezésükre. Konyháink jól felszereltek, lehetőség van főzésre, sütésre, a hűtőszekrényekben pedig bármilyen friss- és fagyasztott étel tárolható. A tágas és kényelmes tanulószobákban lakóink zavartalanul tanulhatnak, ami során a több ezer kötetet számláló könyvtárunk is rendelkezésre áll. Minden bentlakónk számára biztosítjuk az ingyenes számítógép-használatot, a nyomtatás és a fénymásolás lehetőségét. A diákotthon egész területén kitűnő sebességű internet-szolgáltatás biztosított.

A diákotthon a Maradéki Református Egyházközség tulajdona, működtetője a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete. Hetente ökumenikus jellegű áhítatokat és ismeretterjesztő előadásokat tartunk. Meghívott előadóink elismert vajdasági és magyarországi szakemberek. Szabadidős programjaink közé tartoznak a táncestek, filmvetítések, jótékonysági munkák, közös főzőcskézések, kulturális rendezvények látogatása. A nyári szünidőben a diákotthon lakói közös külföldi kiránduláson vehetnek részt, valamint nemzetközi oktatási programokhoz csatlakozhatnak.

A diákotthon nyelve a magyar, elvárásaink pedig: a keresztyéni értékek szerinti viselkedés, szorgalmas tanulás és a házirend betartása, az előadásokon való részvétel.

A kollégium eddigi lakóinak is újra kell pályázniuk. Az első alkalommal pályázó diákokat személyesen fogadjuk kollégiumi látogatásra, időpont egyeztetés után.

 

Forrás: www.vmpe.org.rs