Kezdőlap | Felhívások > Kárpát-medencei online honismereti...

Kárpát-medencei online honismereti vetélkedő

Jelentkezési határidő: 2020-10-19 00:00:00Kapcsolat: karpatmedencei-vetelkedo.orgKiíró: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Az 5 határon át vetélkedőt a 2020/2021-es tanévben rendezik meg 2020. október 5-étől 2021 februárjáig.

Szeretsz játszani? Szereted a kihívásokat, az izgalmas, kreatív, nem hétköznapi feladatokat? Szereted a meglepetés erejét? Szeretnéd megismerni, milyen legendák keringenek a magyar népről, a magyar területekről a Kárpát-medencében? Szeretsz fotózni, videót készíteni, beszélgetni, kipróbálnád magad egy új rádiós műfajban? Ismerkednél az online térben? Ha a felsorolt kérdések közül valamelyikre is igennel válaszoltál, akkor neked való az 5 határon át vetélkedő!

A Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal tagjai, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Nemzeti Művelődési Intézet és a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület 5 határon át online, interaktív, honismereti, többfordulós Kárpát-medencei vetélkedőt hirdet a külhoni értékek megismertetéséért és megőrzéséért, valamint az értéktárak bővítéséért.

A vetélkedő célja, hogy megismertesse és bemutassa a Kárpát-medencei értékeket, a határon túli régiókban és az anyaországban élő ifjabb nemzedékek számára. Ezért a vetélkedő célcsoportja a külhoni és anyaországi magyar általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulói.

Idén egyéni versenyt hirdetünk, a tanulóknak lehet felkészítőjük, de nem feltétel a versenyben való részvételhez.

A vetélkedő központi témái:

Mondák, valamint mítoszok és legendák a Kárpát-medencéből.

A jelentkezés és a regisztrációs feladat teljesítésének határideje: 2020. október 19.

Fordulók:

1. forduló: október 20. – november 8.

2. forduló: november 9. – november 30.

3. forduló: november 30. – december 20.

4. forduló: december 20. – január 15.

5. forduló: január 30. – február 15.

Nyeremények: értékes számítástechnikai eszközök és játékok.

További részletek: karpatmedencei-vetelkedo.org

A program a Nemzeti összetartozás éve programon belül a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával valósul meg