Kezdőlap | Felhívások > Közép-kelet-európai fiatal...

Közép-kelet-európai fiatal hegedűsöknek hirdettek hegedűversenyt zene

Jelentkezési határidő: 2021-02-15 00:00:00Pályázók köre: Húsz évesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció Kapcsolat: adrienn.adonyi@gmail.comKiíró: Fesztivál Akadémia

 

Február közepéig lehet jelentkezni a közép-kelet-európai Hubay Jenő Hegedűversenyre

Február 15-ig lehet jelentkezni a húsz évesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára meghirdetett Hubay Jenő Hegedűversenyre. A megmérettetésre 2021. április 8. és 11. között kerül sor a miskolci Zenepalotában. A négy korcsoportban kiírt verseny zsűrijében a térség valamennyi országából helyet kap egy rangos hegedűművész vagy hegedűtanár. A verseny döntősei meghívást kapnak a IV. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre.

A Hubay Jenő Hegedűversenyt 2020-ban alapította a Fesztivál Akadémia két művészeti vezetője, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, húsz évesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára. A versenyre a Magyarországgal szomszédos országok, valamint a Visegrádi Négyek - Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Csehország, Lengyelország - 20 év alatti hegedűsei jelentkezhetnek.

A négy korcsoportban meghirdetett verseny zsűrijében a térség valamennyi országából helyet kap egy rangos hegedűművész vagy hegedűtanár, Magyarországot Perényi Eszter, a Zeneakadémia professor emeritusa képviseli. A zsűri elnöki tisztét a legendás, ukrán származású osztrák hegedűművész, Boris Kuschnir, a Bécsi Konzervatórium és a Grazi Zeneművészeti Egyetem professzora tölti be. A hegedűverseny a kétévente megrendezett Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny „előszobája”, a Hubay-verseny döntősei automatikus meghívást kapnak a 2021. július 7. és 17. között megvalósuló IV. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre.

A Hubay-verseny egyik különlegessége, hogy tanári különdíjban részesülnek a kategóriagyőztesek pedagógusai. A 8500 € összdíjazású Hubay Jenő Hegedűverseny a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetével együttműködésben valósul meg, jelentkezni 2021. február 15-ig a www.fesztivalakademia.hu honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével, önéletrajzzal és szaktanári ajánlással lehet. A 1. korcsoport kivételével kétfordulós versenyen egy szabadon választott és egy kötelező művel kell szerepelni.

https://fesztivalakademia.hu/hubay-jeno-hegeduverseny/

Kapcsolat: Adonyi Adrienn 06/30 4875131 adrienn.adonyi@gmail.com