Kezdőlap | Felhívások > Lehet jelentkezni az idei PénzSztár...

Lehet jelentkezni az idei PénzSztár versenyrepénzügy

Jelentkezési határidő: 2019-10-07 00:00:00Pályázók köre: Magyarországi és határon túli magyar középiskolások Kapcsolat: info@penzsztar.huKiíró: PénzSztár Versenyközpont

Még szeptember elején elindult a regisztráció az immár hetedik alkalommal megrendezendő PénzSztár versenyre, amelyre legkésőbb október 7-ig jelentkezhetnek 4 fős csapatok hazai és külhoni magyar középiskolákból. A fődíj fejenként százezer forint és egy okostelefon, de értékes tárgyjutalmak és szakmai képzések is szerepelnek a nyeremények között.

A több mint 50 hazai és határon túli szervezet – köztük a gazdaság és a pénzvilág szereplői, egyetemek, szakmai és oktatási szervezetek – egyedülálló, példaértékű összefogásával megvalósuló PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyének fő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi műveltség fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket. A 2013-as indulás óta mintegy 25 000 diák vett már részt a megmérettetésen, s közben sok új ismerettel, gyakorlati készségekkel, élményekkel és szakmai kapcsolatokkal gazdagodott.

A versenyre idén is 4 fős csapatok jelentkezhetnek hazai és külhoni magyar középiskolákból. A nevezés díjmentes, a jelentkezés feltétele csupán annyi, hogy a csapat tagjai ugyanannak a középiskolának a – 14–22 év közötti – diákjai legyenek, akik a 2019/2020-as tanévben aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek és még nem szereztek érettségi bizonyítványt. A fordulók során különféle típusú és fokozatosan nehezedő feladatok várnak a csapatokra, melyek megoldásához a pénzügyekkel, a gazdasággal és a vállalkozások működésével kapcsolatos tájékozottságra, általános műveltségre és gyakorlati készségekre van szükség.

Nevezni legkésőbb 2019. október 7-ig lehet, a honlapon található regisztráció kitöltésével.

A játék során minden versenyző értékes, a gyakorlatban is hasznosítható tudással gazdagodik. Ha valaki csak a két online tesztet kitölti, és ellenőrzi a megoldásokat, már megismerheti azoknak a legfontosabb pénzügyi, gazdasági és vállalkozási alapfogalmaknak a jelentését, amelyekkel az ember nap mint nap találkozik. Az a három középiskola, ahol a legtöbb csapat kitölti a két online tesztet – az elért eredménytől függetlenül –, különdíjban részesül. Nyereményük egy évre szóló oktatási szimulációs szoftverlicenc, amely további segítséget nyújt a gazdasági, pénzügyi és vállalkozási ismeretek elsajátításához.

A helyszíni fordulókban jól teljesítő csapatokra – a hasznos tudás mellett – több millió forint összértékű díjazás is vár. A nyeremények között értékes tárgyjutalmak és szakmai képzések is szerepelnek. A fődíj fejenként százezer forint és egy okostelefon a győztes csapat mind a négy tagjának.

 

Forrás: VajdaságMA