Kezdőlap | Felhívások > Még tart „A nemzet háziorvosa”...

Még tart „A nemzet háziorvosa” pályázat!

Jelentkezési határidő: 2019-09-14 00:00:00Pályázók köre: Háziorvosok, egészségügyi nővérekKapcsolat: http://www.evpraxisa.hu/Kiíró: Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága

Szeptember 14-ig még ajánlhatja kedvenc háziorvosát!

A szervezők idén isminél több határon túli családorvost szeretnének üdvözölni a budapesti novemberi díjátadó gálán, ezért várják a hálás páciensek mellett a kisebb -nagyobb közösségek/ polgármesteri hivatalok, plébániák, idős otthonok, nyugdíjas klubok, könyvtárak, szerkesztőségek, iskolák stb/ ajánlását, történeteit is portáluk ajánló oldalán! http://www.evpraxisa.hu/ajanl

Eddig 140 ajánlás érkezett az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt meg- hirdetett”A nemzet háziorvosa” pályázatra. A hazai és határon túli háziorvosok és nővérek presztízsét, megbecsülését erősító pályázaton a hálás páciensek ajánlhatják orvosaikat egy-egy történettel.

A hazai ajánlások jönnek a kisebb településekről így például az 530 lakosú Egyedről, az 1700 lakosú bodrogközi Ricséről, és persze a nagyvárosokból: Budapest, Miskolc, Szeged, Pécs, Debrecen, Hódmezővásárhely, Kecskemét és a többiek.

Érkeznek a határon túli ajánlások is Kárpátaljáról és Erdélyből. Akad olyan nagydobronyi doktornő, akit öten is javasoltak – egyikük a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon lelkészigazgatója, másikuk a Kárpáti Igaz szó szerkesztősége--  egy-egy szívhez szóló történettel a díjra. A www.evpraxisa.hu portálon olvashatnak kisdobronyi, nagydobronyi, badalói és zetelakai történeteket is.

Tavaly a 10 legjobb határon túli háziorvos között 5 erdélyi állt a dobogón, közöttük az első helyezett Dr. Cuzic Melinda Szovátáról, aztán Dr. Széles Czézár Júlia Csíkszeredáról, Dr. Finna Judit és Dr. Szabó Zoltán Marosvásárhelyről, valamint Dr. Erdő Szabolcs Brassóból.

A második helyezett a felvidéki Dr. Vrezgó Erzsébet volt Nagymegyerről, a kárpátaljaiakat pedig négyen képviselték: Dr. Bújdosó Erzsébet Tarnócról, Dr. Kovács Mihály Viskről, Dr. Mihajlec Gréta Ungvárról, és Dr. Szabó Erika Tiszasalamonról.

Idén is csakúgy, mint tavaly: a hazai háziorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé, tehát a határon túli történetekre is számítanak! Szeptember 14-ig várják az ajánlásokat!

Olvassa a http://www.evpraxisa.hu/  portált, és – ha úgy véli, megérdemli- írjon egy történetet háziorvosáról, hátha éppen ő nyeri meg „A nemzet háziorvosa”pályázatot!