Kezdőlap | Felhívások > Mese- és könyvajánló pályázatot...

Mese- és könyvajánló pályázatot hirdet a Szarvas Gábor Könyvtárirodalom

Jelentkezési határidő: 2020-01-17 00:00:00Pályázók köre: Alsós felsős és középiskolás tanulók, felnőttekKapcsolat: ada.konyvtar.palyazat@gmail.comKiíró: Szarvas Gábor Könyvtár

 

Olvasásra fel! címmel mese- és könyvajánló pályázatot hirdet az Ada községbeli diákok és felnőttek részére az adai Szarvas Gábor Könyvtár, amelynek illetékesei ezúttal is arra ösztönzik az olvasást kedvelőket, hogy használják ki a téli szünetet olvasásra, vagy ha már korábban olvastak valamit, ami igazán tetszett nekik, és úgy gondolják, érdemes lenne másnak is elolvasnia, akkor szívesen látják a korábbi élményeiket is.

Az óvodásoktól és az elsős kisdiákoktól egy meseillusztrációt várnak, fejenként egy munka adható át, technikai vagy formai kikötés nincs. Az általános iskolák második, harmadik és negyedik osztályos tanulóitól három meseajánlót várnak, mesénként 10-15 mondatban, és ha kedvük tartja, a szervezők mellékletként illusztrációt is szívesen látnak tőlük. A felsős diákok, a középiskolás tanulók és a felnőttek esetében a három különböző könyv között helyet kaphatnak prózai és lírai alkotások is, és a szervezők külön örülnének annak, ha ezek között esetleg megjelenne legalább egy kortárs vajdasági szerző alkotása is. A terjedelem ajánlónként nem haladhatja meg a fél gépelt oldalt.

A munkákat 2020. január 17-éig várják. A pályázatokon kérik feltüntetni a teljes nevet, osztályt és az osztályfőnök nevét. A munkák az adai és moholi általános iskolában Vámos Andrea tanárnőnek, a Műszaki Iskolában Józó Mónika könyvtárosnak, az óvodában pedig a titkárságon adhatók át.

Az írásokat e-mailben is várják az ada.konyvtar.palyazat@gmail.com címre, utóbbi esetben a levél tárgyában a szervezők kérik feltüntetni a pályázat jelmondatát (Olvasásra fel!).

Eredményt a magyar kultúra napján, 2020. január 22-én hirdetnek.

 

Forrás: VajdaságMA