Kezdőlap | Felhívások > Néptáncosokat keresnek legújabb...

Néptáncosokat keresnek legújabb táncjátékukhozkulturális

Jelentkezési határidő: 2017-03-18 00:00:00Pályázók köre: Táncolni tudó, elhivatott és tanulni akaró vajdasági táncosokKapcsolat: Cseszák Zsombor: 064/409-88-19Kiíró: Zentai Magyar Kamaraszínház

A Zentai Magyar Kamaraszínház olyan táncolni tudó, elhivatott és tanulni akaró vajdasági táncosokat keres legújabb táncjátékához, akik haladó szinten művelik a néptáncot, és munkájukkal, előadásaikkal népszerűsítik is azt, szorgalmazva ezáltal a vajdasági néptáncmozgalom fejlődését is.

A tánckar megalakításának célja továbbá az is, hogy olyan táncosokat vonjanak be a munkába, akik munkájuk révén segítséget szeretnének nyújtani a térségünkben működő egyesületeknek, illetve életpályájuknak tekintik a néptáncot, és általa is itthon maradásra kívánják ösztönözni a tehetséges fiatalokat.

A tánckarba olyan lányok/nők illetve legények/férfiak jelentkezését várják, akik betöltötték a 18. életévüket. A tánckarba való beválogatás személyre szóló, ezért a szervezők nem páros jelentkezést várnak, ugyanakkor felhívják a figyelmet arra is, hogy előzetes tánctudás szükséges, valamint hallás, ritmusérzék, koordináció, illetve arányos testfelépítés is.

A felvétel követelményei:

– ritmusgyakorlat (visszakérés);

– koordinációs gyakorlat (visszakérés);

– tánctechnikai tudás: férfiaknak (szabadon választott verbunk és egy legényes) eltáncolása; nőknek bármilyen ugrós, szóló formában (szabadon választott);

– páros tánc – az anyagok közül: szatmár (nagyecsed-tyukod), palatka –, a szervezők által kijelölt partnerrel;

– énektudás (szabadon választott), illetve visszakérés más hangnemből is;

– néprajzi alapismeretek (beszélgetés), illetve néptáncos tapasztalatok, előtudás.

A válogatóra március 18-án, szombaton délelőtt 10 órai kezdettel kerül sor Zentán, az egykori zsinagóga épületében (Boško Jugović utca 23). A válogatóra táncos/karakter cipőben, szoknyában, illetve könnyű nadrágban, pólóban, valamint megfelelő (összefogott) hajviselettel kérik a megjelenést. A válogató mindenki számára díjmentes.

A zenei kíséretet a Fokos zenekar biztosítja, egyeztetni Cseszák Zsomborral kell, aki a Facebookon vagy a 064/409-88-19-es telefonszámon érhető el. Az elbírálást vajdasági képzett, elismert néptáncosok/oktatók/pedagógusok végzik majd. A projektum hordozója a Zentai Magyar Kamaraszínház, támogatója pedig a Magyar Nemzeti Tanács. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.