Kezdőlap | Felhívások > ÖKO-CAMP 2017 tábor

ÖKO-CAMP 2017 táborkörnyezetvédelem

Jelentkezési határidő: 2017-07-16 00:00:00Kiíró szervezet: ARCUS Környezetvédő EgyesületKapcsolat: arcuske@gmail.com, 064/948 6585, 064/819 5214

Szeretettel értesítünk arról, hogy egyesületünk idén is megszervezi (immáron 27. alkalommal) a már hagyományos természettudományos-ismeretterjesztő és környezetvédelmi, természetvédelmi táborát 2017. július 23-a és 30-a között aTopolyai-tó partján, az egykori Kiss Lajos kastély mellett.

 

- Az eddigi évekhez hasonlóan elsősorban az általános és középiskolás fiatalokat várjuk.

- Az elszállásolás saját vagy egyesületünk által biztosított sátrakban történik!

A fiatal résztvevők a már jól bevált módszer szerinti programokon vehetnek részt, mely magába foglalja az általános iskolás biológia és kémia tananyag kiegészítését, alapvető növény- és állatismeret elsajátítását, valamint az általános ökológia és természetvédelm ismertetését. Ezen felül, naponta neves vajdasági szakemberek előadásait hallgathatják a táborlakók. A munka az előző évekhez hasonlóan különböző szakcsoportokban zajlik.

 

A szakcsoportok munkájáról röviden:

 

Madarász (Ornitológiai) csoport –a helyi madárvilágot mutatja be, közben a madárhatározás fontos tudnivalóit ismerteti. Továbbá, folyamatosan zajlik a madarak tudományos célú gyűrűzése is, melynek során kézközelből láthatók egyes fajok.

Kétéltűek és hüllők (Herpetológiai) csoport –a tópartot járva bemutatásra kerül vidékünk herpetofaunája, és a leggyakoribb fajokat kézből is megnézhetik a csoport tagjai. Ezen kívül, általánosságban ismerteti e fajok gyakorlati védelmét és annak fontosságát.

Rovartani (Entomológiai) csoport –a rovarok főbb csoportjainak és jellegzetes fajainak bemutatását, valamint ezen élőlények fontosságát és védelmét igyekszik ismertetni.

Póktani (Arachnológiai) csoport–a helyi pókfaunát, illetve a vidékünkön zajló pókkutatás módszereit és eredményeit mutatja be, továbbá felhívja a figyelmet a pókok jelentőségére.

Növénytani (Botanikai) csoport –vidékünk növényvilágát mutatja be, miközben alapvető növényismeretet biztosít mindenki számára.

Környezettudományi csoport –látványos kísérletek és izgalmas mintagyűjtések mellett, az általános környezetvédelmi problémák ismertetését célozza meg a középiskolás korosztály számára.

 

- A jókedv és szórakozás garantált, egy kis tanulással fűszerezve!

A részvételi díj 40 eurónak megfelelő dinárérték!

Jelentkezési határidő 2017. július 16.

Amennyiben többet szeretnél megtudni táborunkról, hívd a +381-64-948-65-85-ös vagy a +381-64-819-52-14-es telefonszámok valamelyikét, esetleg írj e-mailt az arcuske@gmail.com címre.

Ha kedvet kaptál a táborozáshoz, csak küldd vissza a jelentkezési lapot postai vagy elektronikus úton!