Kezdőlap | Felhívások > ÖKO-CAMP 2019 - XXIX. Arcus tábor

ÖKO-CAMP 2019 - XXIX. Arcus táborkörnyezetvédelem

Jelentkezési határidő: 2019-07-14 00:00:00Pályázók köre: Általános és középiskolás fiatalokKiíró szervezet: ARCUS Környezetvédő EgyesületKapcsolat: arcuske@gmail.com

Örömmel értesítünk arról, hogy egyesületünk idén is megszervezi (immáron 29. alkalommal) a már hagyományos természettudományos ismeretterjesztő, környezet- és természetvédelmi oktatótáborát 2019. július 21-e és 28-a között a Topolyai-tó partján, az egykori Kiss Lajos kastély mellett.

 

- Az eddigi évekhez hasonlóan elsősorban az általános és középiskolás fiatalokat várjuk.

- Az elszállásolás saját vagy egyesületünk által biztosított sátrakban történik!

A fiatal résztvevők a már jól bevált módszer szerinti programokon vehetnek részt, mely magába foglalja az általános iskolás biológia és kémia tananyag kiegészítését, alapvető növény- és állatismeret elsajátítását, valamint az általános ökológia és természetvédelem ismertetését. Ezen felül, naponta neves vajdasági szakemberek előadásait hallgathatják a táborlakók. A munka az előző évekhez hasonlóan különböző szakcsoportokban zajlik.

 

A szakcsoportok munkájáról röviden:

 

Madarász (Ornitológiai) csoport  a helyi madárvilágot mutatja be, közben a madárhatározás fontos tudnivalóit ismerteti. Továbbá, folyamatosan zajlik a madarak tudományos célú gyűrűzése is, melynek során kézközelből láthatók egyes fajok.

Kétéltűek és hüllők (Herpetológiai) csoport  a tópartot járva bemutatásra kerül vidékünk herpetofaunája, és a leggyakoribb fajokat kézből is megnézhetik a csoport tagjai. Ezen kívül, általánosságban ismerteti e fajok gyakorlati védelmét és annak fontosságát.

Haltani (Ichtiológiai) csoport – a vidékünkön található, különböző víztestek halfaunáját tanulmányozza és mutatja be, kiemelt figyelmet fordítva az őshonos fajok jelentőségére.

Póktani (Arachnológiai) csoport  a helyi pókfaunát, illetve a vidékünkön zajló pókkutatás módszereit és eredményeit mutatja be, továbbá felhívja a figyelmet a pókok jelentőségére.

Növénytani (Botanikai) csoport  vidékünk növényvilágát mutatja be, miközben alapvető növényismeretet biztosít mindenki számára.

Mikrobiológiai csoport  a mikroszkóp szakszerű használatának elsajátítása mellett a környezetünkben élő mikroszkopikus élőlények ismertetését célozza meg.

Környezettudományi csoport  látványos kísérletek és izgalmas mintagyűjtések mellett, az általános környezetvédelmi problémák ismertetését célozza meg a középiskolás korosztály számára.

 

- A jókedv és szórakozás garantált, egy kis tanulással fűszerezve!

A részvételi díj 40 eurónak megfelelő dinárérték!

Jelentkezési határidő 2019. július 14.

Amennyiben többet szeretnél megtudni táborunkról, hívd a +381-64-948-65-85-ös vagy a +381-64-819-52-14-es telefonszámok valamelyikét, esetleg írj e-mailt az arcuske@gmail.com címre.

Ha kedvet kaptál a táborozáshoz, csak küldd vissza a jelentkezési lapot postai vagy elektronikus úton!