Kezdőlap | Felhívások > Ösztöndíjpályázat délvidéki...

Ösztöndíjpályázat délvidéki magyar kutatók számára

Jelentkezési határidő: 2018-10-18 14:00:00Kapcsolat: http://mta.hu/delvidekert-osztondij-palyazatKiíró: Délvidékért ,,Kiss” Alapítvány

 

A Délvidékért Kiss Alapítvány közleménye

2018. szeptember 14-én jelent meg a Magyar Tudományos Akadémia honlapján az az ösztöndíjpályázat, melyet a Délvidékért ,,Kiss” Alapítvány – ez alkalommal immáron negyedszer – hirdetett meg délvidéki magyar kutatók számára a 2019-es évre.

A pályázattal az alapítvány olyan tudományos kutatásokat kíván támogatni, melyeket a kutatók Magyarországon, egy helyi intézményben végeznének.

A pályázat célja, hogy segítse a délvidéki magyarság kapcsolódását a magyar és a nemzetközi tudományos közélethez, s egyúttal elősegítse a magyar tudományos szaknyelv használatát a Délvidéken.

A kutatások témáját az alapítvány nem kívánja korlátozni: a három nagy tudománycsoport (élő és élettelen természettudományok, valamint társadalomtudományok) képviselői egyaránt pályázhatnak támogatásra.

Az alapítvány összesen 14 hónapnyi ösztöndíjat írt ki 2, 3, illetve 4 hónapos periódusokra. A 3, illetve 4 hónapos ösztöndíjjal támogatott kutatásoknál lehetőség van a kutatások egyszeri megszakítására, maximum 3 hónapra.

A pályázatok szakmai kiértékelését – az alapítvány és a Magyar Tudományos Akadémia közötti megállapodásnak megfelelően – az Akadémia Domus Kuratóriuma végzi a pályázathoz benyújtott kutatási terv alapján.

Ezt követően az ösztöndíjak odítéléséről a végső döntést – az értékelések figyelembe vételével – a Délvidékért ,,Kiss” Alapítvány kuratóriuma hozza meg. A pályázatokat elektronikusan lehet benyújtani; a benyújtás határideje 2018. október 18-án 14 óra.

A pályázat részletei az alábbi internetes címen találhatók:
Délvidékért ösztöndíjpályázat