Kezdőlap | Felhívások > Papp Dániel irodalmi pályázat

Papp Dániel irodalmi pályázatirodalmi pályázat

Jelentkezési határidő: 2016-11-21 00:00:00Pályázók köre: Általános- és középiskolás tanulókKiíró szervezet: MORAVICAI ÉRTELMISÉGI FÓRUM Kapcsolat: ertforum1@yahoo.com

A Moravicai Értelmiségi Fórum hetedik alkalommal rendez emlékestet Papp Dániel Ómoraviczán született író emlékének tisztelegve. Ennek alkalmából esszé-, novella- és fogalmazásíró pályázatot hirdet a vajdasági magyar anyanyelvű általános iskolák 5–8. osztályos tanulói, valamint a magyar anyanyelvű középiskolák tanulói számára.

Feltételek:
Általános iskolák 5–6. osztályos tanulói a következő címek egyikére írhatnak fogalmazást:
1. Útban hazafelé
2. A tűzhely melege
3. Még a fák is könnyezni látszanak

Általános iskolák 7–8. osztályos tanulói a következő címeket választhatják témaként:
1. Idegenek és hontalanok
2. Határok nélkül
3. Nyelvek és vallások hálójában

A középiskolásoka következő címekre írhatnak esszét:
1. Papp Dániel nyomában
2. Vakvágány
3. Az idegen
A középiskolások írhatnak novellát is szabadon választott témában, de kötődni kell a helyi színekhez.

 

A pályázók amunkákat Times New Roman típusú 12-es betűkkel írják, 1,5-ös sortávolsággal, valamint a munka mentésének neve: a pályázó vezetékneve, alsó kötőjel, keresztnév, alsókötőjel, helység.docx kiterjesztéssel. (pl. Kovacs_Mihaly_Moravica.docx)

A kész műveket 2016. november 21-ig kérjük elküldeni a következő e-mail címre: ertforum1@yahoo.com Papp Dániel tárgy megnevezéssel. A munkákon szerepeljen az iskola neve, címe, beküldő tanár e-mail címe, valamint a munkát készítő tanuló neve.

A felkészítő tanárokat megkérem, hogy egy e-mailben max. hat pályamunkát csatoljon!
Az előzőekben leírt kitételeket nyomatékosan kérem figyelembe venni a szervezés gördülékenyebbé tétele végett. A késve beérkezett pályázatokat nem vesszük figyelembe.
A beérkező munkákat szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak jutalomban részesülnek. A díjkiosztásra a szerző tiszteletére megszervezett emlékesten kerül sor, amelyre minden felkészítő tanár és díjazott meghívást kap.

Az emlékest időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk az érdekelteket.

Tisztelettel a szervezők nevében,
Crnkovity Gábor